Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol podczas cc, czy ktoras czula

Polecane posty

Gość gość

czy ktoras z was czula bol podczas cc?? czy po prostu znieczulenie tak dziala ze sie nic nie czuje? czy moze przestac dzialac w trakcie operacji? mam miec cc i strasznie sie boje. Napiszcie prosze jak to jest

Gość gość
Bolu nie czulam wcale, dopiero jak znieczulenie zaczelo odpuszczac, czyli jakies dwie godziny po cc. Czulam takie szarpanie bez bolu, ucisk w brzuchu tez bez bolu. Nie slyszalam zeby ktoras z moich znajomych cos bolalao podczas samego zabiegu. Takze nie boj sie bo nie ma czego:-)

Gość gość
bardzo ci dziekuje, ja juz odchodze od zmyslow bo sie naczytalam ze niektore wszystko czuja podczas operacji i trzeba szybko intubowac............

Gość gość
miala tak ktoras ze czula bol podczAs ciecia?

Gość gość
Nic, a nic Zanim cie zaczna "pruc" wcześniej o ile jesteś przytomna sciskaja cie, testują i pytają czy cos czujesz

Ja tak miałam. Dostalam znieczulenie w kręgosłup, po kilku minutach wszystko czułam (pielęgniarka jakąś igłą sprawdzała czucie e nogach), dostałam drugie znieczulenie, zdrętwiały mi nogi, nie mogłam nimi ruszać, ale coś czułam (mówiono mi że lekki dotyk narzędzi będzie czuć i jak dziecko wyjmują też jest uczucie jakbyś coś wyciągała z wody), zaczęli mnie kroić i zaczęłam krzyczeć bo wszystko czułam i naprawdę mnie bolało, przerwali operację, dostałam maskę i miałam oddychać głęboko, oddychałam dość długo, myślałam że znów nie zadziała ale zadziałało na szczęście. Obudzili mnie po wszystkim jeszcze na sali operacyjnej. Byłam chyba intubowana bo bardzo mnie bolało gardło i nie moglam mówić. Także jak już dostaniesz znieczulenie musisz być pewna że zadziałało i nic nie czujesz. Ja nie byłam pewna i skończyło się bólem i narkozą.

Gość gość
masakra...no tos mnie wystraszyla, opowiesc jak z horroru:( boje sie......ze i mi sie to przytrafi:(

Gość wifigdańsk
no ja podobnie jak aniauu w sumie to jakbym o sobie czytala. tez dostalam igłą po kregosłupie i tez niby mialam nic nie czuc,nogi mi zdrętwiały,poi czym jak zabrali sie za skalpel to az podskoczyłam z bólu,czułam wszystko na żywca. tak jaby poprostu na zywca mnie cięli no i tak w sumie było. i tak zaczełam się drzec z całej siły ze tylko widziałam jakies porozumiewawcze spojhrzenia miedzy nimi i cos mi dali ale juz tego nie pamietam co tylko słyszałam gaz... okazało się ze dali mi gaz rozweselający ktory mnie nie uspał,nie straciłam swiadomosci tyle ze juz przestało bnolec i nic nie czułam ale mialam za to straszne halucynacje i jakies rzuty jkaby pod wpływem bardzo mocnych psychotropów. tak,ze uczucie bardoz niepryzjemne ale mowi się trudno,. tal wiec jak zaczniesz wszystko czuc podczas operacji to moja rada-drzyj się ile mozesz.

Gość gość
Ja tez wszystko czulam.Potem dostalam narkoze i usnelam.

Gość gość
Nic nie czulam. jak pprzyszlam na stol to igla do kregoslupa i zaraz nog nie czulam. Po chwili anastezjolog dotykala mnie takim metalowym czyms-najpierw w policzek-i czulam zimno, pozniej w szyje-to samo, pozniej w okolicy brzucha-i ku mojemu zdzieieniu poczulam cieplo ;-) i to oznaczalo ze znieczulenie dziala. nie wiem gdzie Wy rodzilyscie ale ja we Wodzislawiu.

Gość gość
Ja również czułam ból podczas cc. Zaczęłąm krzyczeć na cały regulator i widziałam tylko jak lekarz cos mi wstrzykuje w rękę i odleciałam po paru sekundach. Obudziłam się na sali

Gość gość
ja nic nie czułam, tzn czuloam tylko jak wyciągali mi dziecko:) ale uprzedzili mnie że będę to czuła:)w sumie nie był to ból lecz dziwne takie uczucie:) cc miło wspominam:) chciałabym cofnąć czas ;)

Gość gość
jestem przerazona waszymi opowiesciami:( nie wiem jak zniose cc, ciagle bede myslala ze zaraz zacznie mnie bolec. Rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze takie przypadki zdarzaja sie najczesciej kobietom otylym lub z chorobami kregoslupa np ze skolioza. Macie jakies schorzenia czy ot tak po prostu mialyscie pecha??

Gość gość
koleżanka tak miała, znieczulenie "nie zadziałało" czucia nie miala tylko w stopach,w momencie kiedy lekarz skalpelem zaczął "kroic" wydarała się w niebogłosy,a oni,że niemozliwe zeby coś czuła :O widze,że takie przypadki się zdarzają :(

Gość gość
ja krojenia nie czułam czułam natomiast moment jak wyjmowano dziecko, mała bardzo duza a otwór dosyć mały i darłam się w niebogłosy. rozcinania i szycia nie czułam wogóle

Gość gość
to cos nie halo zeby w dzisiejszych czasach kroili ludzi na zywca!! wydaje sie niemozliwe a jednak... Osobiscie nie wyobrazam sobie tego bolu, chyba bym od razu zemdlala

Gość gość
wypowie sie ktos jeszcze??

Gość gość
Nic nie czulam. Podczas calej operacji czulam sie jakbym unosila sie na wodzie.

Gość gość
Nic nie czułam, znieczulenie szybko zadziałało, 20 minut i dzidziuś jest przy Tobie. Nie bój się, jesteś pod opieką specjalistów. W opowieści ze kogoś ciele na żywca kompletnie nie wierze.

Gość gość
A mnie cc mega bolało !!! Nie czułam momentu krojenia ale wyciąganie dziecka tak. Było wysoko bo to była planowana cc i jak mnie szarpali to latalam po stole,.a ból nie do opisania myślałam że mi wyrwa wnętrzności. Anestezjolog mi dwa razy zwiększała dawkę znieczulenia

Gość gość
też czułam ból w czasie cc, znieczulenie nie zadziałało do końca jak powinno i jak zaczęli ciąć to poczułam, powiedziałam lekarzowi, i od razu dostałam coś co lekko mnie zamroczyło, ale świadomość odzyskałam jak mnie szyli i nic mnie wtedy nie bolało. Pokazali mi malucha jak go wyciągnęli prosto z brzucha, pomierzyli, zbadali i dali tacie.

Gość gość
Wyłam z bólu

Gość gość
Nie słuchaj tych wypocin tu :) Jestem pracownikiem medycznym i podczas zadnej operacji nikt nie ma prawa odczuwać bólu. Zawsze dotyka sie znieczulone miejsce docelowej operacji i zdaje pytanie CZUJESZ TO? Gdy odpowiedz brzmi TAK, czeka sie kilka minut dłużej aż czucia nie bedzie. Podczas CC czuje sie ucisk, nie ból i jakby wyszarpywanie to normalne uczucie podczas wyciagania dziecka z macicy.

Gość Alka00
Nie czułam bólu, ale czułam jak mnie przecinają, jak szarpią mi brzuchem, uczucie jakby mi skórę naciągnęli po samą brodę...przeżyłam traumę, bo moja cesarka była nagłą decyzją bo minęło 11h od odejścia wód(zielonych)!! zero rozwarcia, skurcze co 5 minut a rozwarcie minimalne, potem gaz rozweselający, spadające tętno dziecka, ryzyko zamartwicy i lecieli ze mna na salę jak w filmie, rozbierali w locie i może dlatego mam tarumę,że tak wszystko szybko sie działo,nie byłam na to przygotowana i strasznie sie bałam,że mojemu synkowi cos się stanie...

Gość gość
Cc superrr nic nie czulam syciaganie tylko. Jedyna dolegliwość podczas to dostalam drgawek trzeslam sie jak osika hehe

Gość gość
napiszcie co to za bol czulyscie te ktorym znieczulenie nie zadzialalo. Do czego mozna to porownac? i dlaczego od razu was nie uspali?