Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol podczas cc, czy ktoras czula

Polecane posty

Gość wifigdańsk
widocznie jednak to prawda a nie wypociny skoro tyle osób to opisuje... do czego mozna porównac taki ból? ja się czułam,jak gazela którą akurat żywcem zjada lew...

Gość gość
Sookojnie. Ja musialam cc dwa razy. Z wyboru nie polecam ale tylkodlatego ze to jednak operacja. jesli sa wskazania to spoko, nie denerwuj sie. Tylko czujesz dotyk ale nie bol. Jesli zdarzy sie ze za znieczulenie zacznie szybciej puszczac, co sie zdarza bardzo bardzo bardzo rzadko ;-), to po prostu od razu powiesz obsludze i szybko ci doloza wiecej. I uprzedzajac pytanie moze nastepne, na pewno zdaza bo na pewno nie zaczniesz czuc od razu duzego bolu. To tsk jak u dentysty , powoli zaczynasz czuc stopniowo ;-). Wiem co mowie, podczas jednej cesarki mi sie przdarzylo ale mowie, po puerwsze to niezwykle rzadko, po drugie nawet jesli, na pewno zdaza ci dolozyc wiecej srodka przeciwbolowego zanim bol bedzie mocny. Spokoju i powodzeni zycze.

Gość gość
To ja pisalam powyzej, terazvdoczytalam posty innych. Jakis nieodpowiedzialny lekarz ze zczal ciac gdy nie bylo znieczulone. Sprawdzaja czucie i na nogach i w miejscu ciecia przed. Jesli cokolwiek czujesz to powiedz i musza wymyslic cos innego przed przcieciem. Jesli czekanie nie pomoze. Najlepiej przestan czytac internet i zaznaj trocge spokoju, co i ja zamierzam wlasnie zrobic.

Ja nie czułam nic, ale znam dwa przypadki które wszystko czuły i musiała być narkoza. Jedyne co to to, że one próbowały rodzic naturalnie ale brak postępu i na gorąco cc może to mieć jakiś wpływ. Jak robią na spokojnie wszystko powinno być ok :-)

Gość 19Paullaa91
Ja nic nie czulam. Ale jeśli by sie tak zdarzyło ze znieczulenie nie zadziała to Cie uspia wiec nie musisz sie bać. A to czy czuć czy tez nie to sprawa indywidualna reakcji na znieczulenie jakie podawaja. Czy na nie reagujesz czy podadza odpowiednia dawkę.

Gość gość
Hej, pisałam 4 grudnia o 22:01 W moim przypadku było tak, że cc było robione na szybko, brak postępu porodu, to znieczulenie które dostałam do cesarski było już drugie. Znieczulenie było na szybko i pewnie nie zdążyło zadziałac. Lekarz jak usłyszał ze czuje, od razu zadziałał,tak jak pisałam nie dostałam narkozy tylko coś co mnie chwilowo zamroczylo. Nie było to jakoś szczególnie traumatyczne bo znów jestem w ciąży :)

Gość gość
Moje cc zostało przeprowadzone w ostatniej chwili, po kilkunastu godzinach naturalnego porodu. Położne dosłownie szarpały mnie za koszulę żeby ją ściągnąć i szybko na salę. Od razu dostałam znieczulenie, szybko mnie położyli i już nacinali. Nikt nie pytał czy coś czuję. Zdążyłam krzyknąć i odpłynęłam. Jestem pewna, że czułam ból przy nacięciu i rozszerzaniu otworu tym metalowym narzędziem.

Odpłynęlas czyli? Ciśnienie Ci tak spadło? Ja miałam bardzo niskie tlen dostałam, ale pamiętam wszystko :-) Autorko bólu się nie czuje jak wszystko działa fajnie, ale coś takiego dziwnego się czuje przewracanie, ciągnięcie tylko to bardziej psychika chyba niż fizyczne odczucie. Nie martw się jak masz ustalona cesarke terminowo to na bank na spokojnie przeprowadza i wszystko dobrze zadziała!

Jedyne co czułam jak mi lekarz się kładł na zebra bo miałam łożysko nisko i musieli się trochę nagimnastykowac, żeby dziecko wyciągnąć a zebra były na granicy tej znieczulonej części dlatego czuć! Na drugi dzień jak znieczulenie puściło to to żebro mnie bolało :-/ cała resztę wspominam nieźle, ale i tak najmniej miło wspominam pierwsze wstawanie :-/ też mnie czeka cesarka ale dopiero w maju, jednak już mi to sen spędza z powiek :-/

Gość gość
niech sie wypowiedza te co czuly bol podczas cc, czy mialy ja planowana czy podczas porodu sn okazalo sie ze trzeba zrobic cc.????

Gość gość
Po ch zachodzilas w ciąże jak teraz srasz ogniem ????Wez ty coś panienko na uspokojenie.Mialam cc i zero jakichkolwiek boli podczas zabiegu :-P

Gość gość
glupie komentarze prosze pozostawic dla siebie, troche kultury panienko:)

Gość gość
Jakie pytanie taki komentarz

Gość gość
ja też jestem zainteresowana tematem:) moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
mialam planowana cesarke ze znieczuleniem w kregoslup. Przed i w trakcie co chwila pielegniarka dotykala mnie zimnym wacikiem; najpierw na wysokosc****ersi, pozniej mostka i nizej, raz mialam czuc zimno a raz nie. Powiedzieli mi tez ze gdybym w ktoryms momencie poczula bol to mam powiedziec a podadza mi dozylnie srodek usypiajacy i zasne w ciagu sekund. Na obu rekach mialam przed operacja zalozone wenflony wlasnie na wszelki wypadek, wiec moze zdarzyc ze znieczulenie nie zadziala, ale wtedy cie uspia, nikt cie na zywca nie pokroi. Uprzedzono mnie tez ze w czasie wyciagania dziecka przez krotki moment moge miec problem z oddechem bo dociskaja przepone i zebym wtedy nie panikowala. Bylo to malo przyjemne uczucie ale nie jakos szczegolnie ciezkie do zniesienia i trwalo moze kilka, kilkanascie sekund. To znieczulenie w kregoslup naprawde dziala, jak pare lat temu mi skladali do kupy zlamana noge i wbijali w kosci sruby to czulam wibracje od mlotka czy innego narzedzia az na zebach, ale bolu nie a sama operacja byla duzo powazniejsza.