Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okazywanie kobiecie szacunku całowanie w dłoń

Polecane posty

Gość gość

Hmm... wiem, że to się powtarza. Ale mam taki trik. Czy jest jakaś granica wieku, przy której NIE wolno pocałować dziewczyny w dłoń. Z jednej strony taka 17-letnia koleżanka to już prawie kobieta i może wypadałoby ją też tak "szanować" jak inne. Pytam czy wypada, bo nie wiem jak zareaguje... I czy to wypada jeszcze okazywać szacunek kobietom w taki sposób, ja wręcz uwielbiam tak robić, ale nie wiem co Panie o tym myślą... ;)

Gość gość
nie lubię. Zwykle to wypada jakoś obleśnie, albo facet ślini, albo zamiast się pochylić to ciągnie kobiecie rękę. I mało kiedy to przystaje do okoliczności

Gość gość
ja tez nie lubie. ale znam 3 takich obesnych gosci , co jak mnie widzą to muszą cmoknac.. choc za kazdym razem mowie zeby tego nie robili ... ble

ja jestem za :) tylko najlepiej jak pocałuje najpierw jedna a potem drugą :) i w ogóle niech nie przestaje całować :P

Gość gość
Wybaczcie. Mnie się to kojarzy tylko wyłącznie ze starszymi wąsatymi panami, którzy podchodzą i mówią "całuję rączki pięknej Pani". Nie znam młodego mężczyzny, który by tak robił może przez to :)

Gość dupniety_na_umysle
Nie znam młodego mężczyzny, który by tak robił może przez to xxx Ja tak robię, chociaż sorry 35 lat to już nie młody. I tylko swojej dziewczynie.

Gość gość
Miałam na myśli takich +50 lat :) To miło jej na pewno :)

Gość dupniety_na_umysle
Bardzo jej miło i mnie też. Akurat mam tak, że podobają mi się dłonie u kobiet. Ona też czasem odwdzięczy się pocałunkiem w dłoń, ale tego nie lubię. Następnym razem poproszę, żeby nie robiła tego bo w dłoń całuje facet.

Gość gość
Tacy faceci są już na wymarciu, ale pomarzyć dobra rzecz.

Gość dupniety_na_umysle
Nie wierzę, że tylko ja tak mam.

Gość gość
bardzo nie lubie gdy obcy facet całuje mi dłoń ,tylko mój może całować reszta podanie dłoni wystarcza p.s podobnie nie lubie całować ciotek na powitanie :-)

Gość gość
Ja tego nie cierpię. Nie dość, że większość facetów ślini się, cmoka i jak wcześńiej ktoś pisał, zamiast się pochylić to ciągnie rękę kobiecie. Dlaczego muszę na to pozwalać?

Gość gość
A ja się przyzwyczaiłam, nawet jak to robi 20-latek( a tacy też sa co całuja dłoń kobiety).

Gość gość
ja mam 20 lat bardzo lubię :) chociaż niestety czuję jakby to już zanikało. Nie wiem czy jest jakaś granica, może zależy od tego kto to jest (w sensie dziewczyna/kobieta). Rzecz w tym, że musi to być ''dobrze zrobione'' jak to już ktoś pisał- ważny nie jest sam pocałunek. To ma być bardzo delikatne muśnięcie lub nawet nie. Chodzi o to, żeby chłopak/ mężczyzna pochylił się a nie podnosił dłoni do góry, jak robi to większość niestety. Z drugiej strony tak czy siak jest to miłe :)

Gość kobieta wszechpolska
Ja uwielbiam te migawki ze zlotu PISowców, kiedy prezes taśmowo i w wielkim pośpiechu całuje każdą mijana kobietę w rękę;-) czekam chwili, kiedy w zamieszaniu cmoknie faceta:-D

Gość gość
Wtedy ten facet poczuje się jak o. Rydzyk :P

Gość demoonka
Ja jestem raczej przeciwna całowaniu w rękę, zazwyczaj w takiej sytuacji czuję się po prostu niezręcznie a facet (chcący się pochwalić swoją wysoką kulturą i wzorowym wychowaniem) wygląda po prostu komicznie, bo albo nie umie tego robić, albo robi to w nieodpowiednim miejscu i czasie, jak np. na imprezie w klubie. Znalazłam fajny artykuł o tym jak całować i jak nie całować, warto poczytać :D http://bele.co/calowanie-na-powitanie-czyli-o-tym-czy-mezczyzna-powinien-calowac-w-reke/#more-231

Gość gość
Kobiety w Polsce nie chcą dżentelmenów i takimi się brzydzą! Radzę wyjechać do Francji albo Ukrainy

Gość gość
ja lubię ;) gdy facet całuje mnie w rękę;) pod warunkiem że ma czyste dłonie:D

Gość gość
We Francji też się nie całuje kobiet w dłonie :/ To nie ma nic do dżentelmenów czy lubienia ich lub nie. Całować kobietę powinien chłopak/mąż/kochanek, a reszta niech się powstrzyma.

Gość gość
kobiety wolą agresywnych mężczyzn niż dżentelmenów

Gość gość
ja mam chłopaka- 25 lat i oczywiście, że całuje mnie w rękę. To jest bardzo przyjemne dla mnie. On uważa, że każdy facet tak powinien robić. Mało tego, zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen- otwiera drzwi, nawet od auta, kupuje kwiaty, przepuszcza pierwsza, itp Kolezanki mówia, że on jest jak nie z tej epoki.

Gość gość
lepiej nie

Gość gość
mam 22 parę razy mi sie darzyło. I jestem zdecydowanie na nie

Gość gość
Jak widzisz w kimś kobiete to zawsze całuj :D