Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyuulaa

Dlaczego zamówiona Msza w czyjejś intencji ma mieć moc?

Polecane posty

Gość Pyuulaa

Jak to jest, niech mi ktoś wytłumaczy. Dlaczego zamówienie Mszy w czyjejś intencji podobno ma moc? Wiem, że podczas Mszy jest przemiana chleba w ciało i wina w wodę, ale co z tego, że ja zapłacę za to, że ksiądz na początku powie w jakiej to intencji, a i tak 99% lud******ościele (a i może sam ksiądz w niektórych przypadkach) pewnie nie będzie o tym myśleć podczas modlitwy, tylko o swoich sprawach. To tak jakby modlitwa za którą się zapłaci miała mieć większą wartość niż ta, odmawiana samotnie ale z głębi serca i szczerze. Nie mówię, że nie warto, ale nie rozumiem tego i może ktoś mi to wyjaśni. Tak samo z wypominkami. Czy to, że ksiądz albo siostra zakonna się modli oznacza, że taka modlitwa będzie bardziej wysłuchana? Nigdy nie wiadomo kto jest bliżej Boga.

Gość gość
No co ty mowisz! Takie cuda sie na mszach dzieja:) Msza zamowiona czyli zaplacona ma taka moc jak moc ma wielkosc zaplaty , im wieksza tym ksiadz z wiekszym zaangazowaniem bedzie swoje modly klepal

Gość gość
Nikt nie wie?

Gość gość
Jak można zadawać tak naiwne pytania :D

Gość gość
podobno, kiedy się modli więcej osób modlitwa jest skuteczniejsza, ja myślę że szczera zdziała więcej... msze są bardziej dla ludzi, żeby pokazać że mnie stać

Gość gość
Irena Burchacka Ojciec Pio przeczytaj, dowiesz sie

Gość gość
Msza Św .jest za darmo , cenę zapłacił Chrystus . A składana ofiara jest źródłem utrzymania kościoła, klasztoru

Gość gość
jaki chrystus? zarosniety typ i leser ktoremu nie chcialo sie pracowac lazil ze swoimi "wyznawcami" i pierniczyl glupoty za kromke chleba i kielich wina :o🖐️

Gość gość
Pamiętaj ze ten wg ciebie zarosniety typ i leser bardzo cie kocha

Gość gość
Kazda modlitwa ma moc jesli jest odmawiana szczerze, ale jesli nie masz na co wydac pieniedzy to daj ta kaske kosciolowi. Modlitwa w ciszy i samotnie moim zdaniem ma o wiele wieksza moc. I wiem co mowie. I osobiscie zawsze sie dziwie ludziom ktorzy zamawiaja msze lub wrzucaja pieniadze w te swieczki co sa poustawiane w wiekszosci kosciolach i wierza ze zdarzy sie cud. jak cos takiego widze to sobie mysle "czlowieku ty wierzysz w pieniadz a nie w Boga wiec lepiej dac te pare groszy zebrakowi i odmowic modlitwe, czy pomyslec zyczenie" bo to wyglada na zabobony. Pan Bog nawet przeciez nie skorzysta z tej kasy wiec po co wrzucac do skarbony. no ale co sie dziwic....

Gość gość
uwaga martyna to jehowiec nalezy do sekty

Gość Minbas
To że płacisz za intencję to jest kwestia kapłanów i ich tzw. cenników. Bo ja znam wielu księży co w ogóle grosza nie biorą. Ale sedno jest takie, że nie powinno się patrzeć na kogoś w kościele czy akurat on modli się w tej intencji co ty, bo każdy przychodzi, aby pomodlić się w swoich intencjach. Choć nie mówię, że wszyscy się nie modlą w twojej intencji. To wie jedynie Bóg. Dlatego ważna jest postawa twoja!!! Tzn. musisz całym sercem oddać Bogu co mu się należy. Dziękować, przepraszać i prosić. Ważne jest, aby dana osoba była związana w tej Mszy od początku. Od początku trwania trwać przy Bogu i modlić się o wysłuchanie prośby.

ale co z tego, że ja zapłacę za to, że ksiądz na początku powie w jakiej to intencji, a i tak 99% lud******ościele (a i może sam ksiądz w niektórych przypadkach) x widzę, że masz duży brak zaufania, zamknięty stosunek do reszty społeczności katolickiej i podejrzliwy do kleru, radzę Ci trochę bardziej zaufać Bogu i ludziom, już pomijając fakt, że intencja jest dla Boga, nie dla ludzi, jak ktoś na Mszy się uprze i nie będzie się modlił to ani szansa na spełnienie się intencji przez to nie zawali ani całe chrześcijaństwo też nie :classic_cool:

Gość gość
religia katolicka to zakamuflowane pogaństwo udające chrześcijaństwo monstrancja jak i hostia pochodzą ze starożytnego Egiptu IHS to trójca egipska Izyda Horus Set

Gość gość
trójca to też kłamstwo Jezus powiedział do Marii "Wstępuję do Ojca mego i Ojca waszego oraz do Boga mego i Boga waszego" :D :D :D

Gość gość
Martyna poczytaj sobie Dzienniczek św.Faustyny co ta nasza Wielka Świeta pisze o czyśćcu

Gość gość
Nie ma mocy. To kolejny pretekst do wyciągania pieniędzy...