Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykładowca nie chce przyjąć zwolnienia lekarskiego

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Czy to zgodne z prawem, aby wykładowca na uczelni nie chciał usprawiedliwić nieobecności na zajęciach, gdy podaje mu się zwolnienie lekarskie z pieczątką? U nas się zdarzyło, że wykładowczyni po prostu powiedziała, że nic ją to nie obchodzi, a zajęcia trzeba odrobić. Druga zaś powiedziała, że trzeba na bieżąco zaraz na następnych zajęciach usprawiedliwić nieobecność, czyli jak kogoś nie było 2 tygodnie i okazuje zwolnienie zaraz po powrocie, to usprawiedliwia mu tylko jedną nieobecność z zeszłego tygodnia. Czy to zgodne z prawem?

Gość gość
Musisz poczytać regulamin uczelni. Każda może to inaczej regulować, natomiast wykładowca musi stosować się do regulaminu.

Gość gość
nie musi ma nad soba jeszcze rektora

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Przeszukałam stronę internetową, ale póki co nie znalazłam niczego.

Gość gość
Według mnie to przesada. Czyli co-jak student miał np. wypadek i przez 6 tygodni leży w szpitalu, a później wróci na zajęcia, to usprawiedliwi tylko te ostatnie zajęcia, a wcześniejszych zajęć nie usprawiedliwia? Według mnie takie teksty to tylko pomysły wykładowców. Jak student ma zwolnienie lekarskie, to wykładowca musi usprawiedliwić nieobecność. Jakby mi wykładowca nie chciał usprawiedliwić nieobecności, to poszłabym do dziekana