Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnna mama

wymioty goraczka i bol brzucha u dziecka

Polecane posty

Gość gościnna mama

witam.. pisze do was o rade poniewaz pediatra, ktora prowadzi moje dzieci ma urlop a nie wiem czy udawac sie odrazu doszpitala.. otoz 2 dni temu syn dostalgoraczki ( na wieczor) rano goaczka spadla ale syn zwymiotowal 2 razy,od wczoraj wystepuje tylko goraczka ( w ciagu dnia synek sie bawi, nie je ale nie zmuszam, duzo pije ) po 2 dniach brat blizniak identyczne objawy tj goraczka, wymioty... podaje orsalit, nurofen na goraczke ... mam wrazenie ze to wirusowka ale zapytam jeszcze o wasza rade...a i jeden syn skarzylo sie na bol brzucha rano ale teraz podobno nie boli jak myslicie

Gość gość
W jakim wieku blizniaki? Bo u malych dzieci szybko dochodzi do odwodnienia ale skoro wymioty i biegunka szybko ustaly to bym ze szpitalem nie wariowala bo jak troche pogoraczkuja oczywiscie nie mowie o 39 czy 40 stopniach tylko do 38.5 to nic powaznego raczej ale moim zdaniem najpozniej w pon do pediatry sie zglos, nawet inngo jesli Wasza nadal na urlopie bedzie

Gość gość
jak dzieci dobrze piją, bawią się i normalnie sikają to radzą sobie z infekcją.jeszcze jak ładnie wypijają orsalit,probiotyki , smectę. dziecko które się odwadnia może być senne, osłabione, moja córka sikała 2 raz na dzień.Wtedy tylko szpital...