Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szpital Lubartowska LUBLIN

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z Was rodziła niedawno w tym szpitalu? szukam informacji o warunkach, wrażeniach, co trzeba zabrać ze sobą itp.

Gość gość
Rano Ci napisze

Gość gość
podobno duzy tłok na lubartowskiej,po 4 pacjentki na sali,odwiedzajacy ,zero prywatnosci ,ja polecam szpital w puławach.

Gość gość
Już jestem, to ja pisałam wczoraj wieczorem. A więc tak - rodziłam w kwietniu tego roku. I leżałam na 2 piętrze, na 3 leżą mamy z wcześniakami i te dla których nie było miejsca, tam podobno lepiej ale na 2 to w salach jest po 8 osób, nawet jak w dwóch salach się zwolnią łóżka to przenoszą wszystkie kobiety z dziećmi do jednej, także duszno strasznie. Łazienka jest jedna na 4 sale. A tam dwie toalety i dwa prowizoryczne prysznice mające jedno wejście. Natomiast na 1 piętrze na trakcie porodowym - leżałam po terminie, w każdej sali jest osobna łazienka i jest 6 osób. Pani ordynator wszyscy się boją, bywa czasami chamska i nie każdy rozumie jej poczucie humoru :) A jak bada w pośpiechu to boli, że ojej! Poród wspominam dobrze, bo miałam bardzo fajną położną, wiem, że miała na imię Beata, nazwiska nie pamiętam, niska, krótkie włosy i starsza. A ogólnie personel jest skrajny albo mili albo chamscy. Na tym oddziale noworodkowym na drugim piętrze są takie miłe położne młode dziewczyny, są bardzo pomocne i bardzo bardzo nastawione na karmienie piersią - smoczek to zło. Pediatra jest taka sobie, jak się sama nie zapytasz to się niczego nie dowiesz bo sprawdza żółtaczkę dzieciom i zapisuje nic nie mowiąc. W weekendy przychodzi taka zastępcza to jest fajna. Mają za mało sprzętu do naświetlania dzieci z nasiloną żółtaczką przez co jedna dziewczyna z synkiem musiała zostać dwa dni dłużej bo moje dziecko było naświetlane i jeszcze jakieś a dla nich już lamp zabrakło :/ Ogólnie nie wspominam porodu jako traumy ale drugi raz bym nie wybrała tego szpitala. Jeśli pytasz co trzeba ze sobą wziąć to dosłownie wszystko. Dają jedynie dla maluszka jakieś kaftaniki i rożek jak potrzebujesz, a i te duże podkłady na łóżko ale jak się pobrudzi to też nie zawsze można się doprosić. Jak zaczniesz rodzić to musisz mieć przy sobie torbę z rzeczami dla dziecka bo jak się urodzi i będą zabierali do badania to odrazu pieluchę każą dać. Jeśli chodzi o poród rodzinny to raczej nie ma szans, no chyba że nie będzie żadnych innych rodzących.

Gość gość
Dziękuj***ardzo ! dużo mi rozjaśnił Twoj wpis.

Gość gość
Jakbys miała jeszcze jakieś pyt. To pisz śmialo

Gość gość
Jestem w 23 tc i moją ciążę prowadzi dr H. Kamińska , planuję rodzić na Lubartowskiej, choc blizej mam do Pulaw, ok 20 min. drogi. I cały czas zastanawiamy się gdzie rodzić. Może mi poradzicie.