Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam tętniaka.

Polecane posty

Gość gość

Mam tylko 19 lat, wszystko przede mną, nie miałam nawet nigdy chłopaka.Tętniak to wyrok, każdy dzień może być moim ostatnim, lekarze dają mi 2 lata ewentualnie 3. Uratować może mnie jedynie cud.Zastanawiam się czemu ja? Wolałabym, aby nieoczekiwanie zabił mnie samochód, lub cokolwiek innego. Rodzice na nic mi nie pozwalali, żyłam pod kloszem, umrę ze świadomością że nic nie zrobiłam, że nigdy nie poszłam na impreze, ze nigdy nie opiłam się do nieprzytomności. Pisząc to ryczę, chciałam się zabić... Myślę nad ucieczką chociaż na tydzień lub dwa nad morze, tam czuje spokój.. Myslicie ze to dobry pomysl?

Gość gość
gdzie masz go

Gość gość
mozg.

Gość gość
przejdziesz operacje i dozyjesz 80 ;) tego Ci zycze :)

Gość gość
50% populacji ma tętniaki w mózgu. nie ma czym się przejmować, większość po prostu o tym nie wie.

Dziewczyno:) uszy do góry:) Wiesz ile znam osób po usunięciu tętniaka? z 8 na pewno. Najmłodsza miała 18 lat, Najstarszy ok 52- gdzie tętniak znajdował się koło serca..wszyscy żyją i czują się świetnie:) Dasz radę. Wiadomo, badania są z***biście bolesne, ale lekarze wiedzą co robić:)

Gość gość
moja mama miala 3 lata temu usuniety guz , nie mozgu ale badzo zlosliwy przezylam to jakby w amoku, jakby obok, jest do tej pory b.dobrze odpukac, ale to mina, to tykajacy zegar... ciagle sie boimy, nie jest to komfortowe, to boli, ciagly strach, i czasem lapie sie na myslach(oz zgrozo) ze bardziej niz jej smierci boje sie cierpienia, mojej niemocy i patrzenia nat teraz aktualnie na raka umiera nasz kot (tak kot) i jeszcze nie cierpi, wiec czekamy na odp.moment do uspienia, i tak patrzac na niego mysle,ze ludzi tez powinno sie usypiac, to uwlaczajace godnosci takie cierpinie tobie zycze zdrowia, a smierc? kazdego spotka,

Gość gość
"Wolałabym, aby nieoczekiwanie zabił mnie samochód, lub cokolwiek innego." Nie rozumiem .Przecież śmierć przez tętniaka jest szybsza . W głowie wybucha supernowa i przestajesz istnieć . Nie martw sie - raczej odbędzie się to bezboleśnie - możliwe ,że podczas snu . Nawet się nie zorientujesz ,że nie żyjesz.

Gość gość
skąd teraz tyle tych tetniakow? keidys tego chyba nie bylo, nie az tyle.

Gość gość
Taaak kiedyś ludzie żyli dłużej . Metuszelach jak możemy dowiedzieć sie ze Starego Testamentu żył 969 lat i w dodatku w wieku 187 lat zrobił Lamecha który żył 777 lat :classic_cool:

Gość gość
masz jakies objawy?

Gość gość
Jakie są tego objawy ?

Gość gość
Ból głowy najczęściej . Znałam chłopaka który uskarżał się na ból głowy przed maturą . Lekarz stwierdził ,że to stres . A ten fik i odłożył łychę - nawet nie doczekał wyników .

Gość gość
Tylko ból głowy?

Gość gość
Nie , jest wiele objawów . Wygogluj sobie .

Gość gość
a co lekarz mowil czy jest w jakims trudnodostepnym miejscu przeciez teraz sa nowoczesne metody leczenia tetniakow poszukaj w internecie

Gość gość
A jak ci to wykryli? Ja mam częste bole głowy i neurolog mnie wyslał na tomografie. Bede miała robioną w lutym dopiero :)

Gość agente
Ciszej nad tą trumną hejterzy . Dajcie jej spokojnie umrzeć . A na marginesie - Czy zastanawiałaś się kiedyś, kto zapłaci za Twój pogrzeb, kiedy odejdziesz? Bezterminowe Ubezpieczenie na Życie gwarantuje wypłatę gotówki, która pomoże Twoim bliskim pokryć koszty Twojego pogrzebu oraz innych zobowiązań finansowych. Dzięki temu w tak trudnych dla siebie chwilach Twoi Bliscy nie będą musieli martwić się kwestiami finansowymi. 4lifedirect to odpowiedz . Podaj maila lub telefon .

Gość gość
A tak szczerze jesli lekarze powiedzieli ze naprawdę nic sie nie da zrobic i masz tylko te 2 lub 3 lata to weź od rodziców, dziadków, ciotek itp jak najwiecej pieniedzy. Niech dadza z własnej woli ile chca i spełnij na koniec swoje wszystkie marzenia. Od biedy z własnymi oszczędnościami ucieknij na tydzien nad moze tak jak chcesz.

Gość gość
Z taką diagnozą pozaciągałbym kredyty gdzie się da i szalała . Niech się inni martwią . O dzikim seksie grupowym nie wspomnę . Po prostu spełniłabym wszystkie mroczne fantazję na maxa .

Gość gość
Bardzo Ci wspołczuje moze trzeba szukac pomocy u innego lekarza moze jest ratunek w innych szpitalach?

Gość gość
Dziękuję wszystkim za komentarze :) Tętniak został wykryty zbyt późno, usunięcie spowoduję śmierć.Nie ma szans słowa doktora... Postanowiłam, w poniedziałek wyjeżdżam, chcę jak najlepiej spędzić te ostatnie chwile mojego życia.

Gość gość
jeżeli naprawde nie ma juz szans, to wykorzystaj zycie 100%, rob to czego do tej pory nie moglas lub sie wstydzilas. po prostu zyj

Gość gość
sprobuj medycyny niekonwencjonalnej :) orzechy, miod, chili i itp kto wie moze sie uratujesz

Gość gość
i tak nie mam nic do stracenia :)

Gość gość