Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mojego miasteczka wprowdadziły się Romy

Polecane posty

Gość gość

Nigdy wcześniej tutaj ich nie było. Ani jednego w przeciągu mojego 25letniego życia, a w ciągu 2 dni widziałam około 10. Jak to jest u was w miastach. Bać się ich czy nie?

Gość gość
Moze by tak po imieniu? Cygany, ciawory, ciawy

Gość gość
współczuję w DE odkąd się pojawili wiecznie mamy problem z kradzieżami :O żebrają na ulicach pełno ich tych brudasów leniwych tyle lat mieszkam na tej dzielnicy i nigdy nic nikomu nie zgineło teraz znikają rowery wózki dziecięce do domów sąsiadów są wiecznie włamania a nam okradli auto uważajcie ! to wstrętny naród leniwców złodziei hołota w najgorszym wydaniu !

Gość gość
4. Smotruchy

Gość gość
UWAŻAJ !!! jEŚLi Ty lub rodzina pracują w sklepie nigdy ni wydawajcie im z 200 zł!!!! Bo potem towar jednak dla nich za drogi i chcą zwrotu kasy i tych 200 zł , i reszty! Jak najdalej się trzymaj od nich!

Gość gość
Cholera, tak kochałam moje miasteczko. Spokojne, nowoczesne, boagata gmina. Czasami tylko jakieś bójki dzielnicowe, pijana młodzież i fanatycy zagłębia. Ale nigdy nie bałam się wracać po nocach od teraz się to zmieniło.

Gość gość
Romowie jak już. mikołaj nie dał słownika?

Gość gość
dziwie się Unii że dopuściła tę hołotę do krajów UE ! Przez tych gnoi wszędzie w firmach zakładają kamery bo tak kradną ! Powinno się ich wszystkich deportować do ich kraju i tam szczelnie odizolować od reszty Europy !

Gość gość
Mam nadzieję, że są przejazdem ;D

Gość gość
Nie dać słownika

Gość gość
Chyba taborem :D

Gość gość
W moim miasteczku Romowie mieszkają odkąd pamiętam i nie robią niczego złego. Handlują ciuchami, albo jakimś sprzętem. Nigdy się ich nie bałam i na pewno czułabym się bezpieczniej mijając w nocy Romów niż pijanych dresów. Romowie nie chleją nigdy nie widziałam awanturujących się pijanych Romów.

Gość gość
hehe

Gość gość
banda rasistów.

Gość gość
U mnie w mieście wszyscy się znają i nie boję sie pijanych dresów, bo to zawsze jest albo kolega albo brat koleżanki albo znajomy znajomego itd.

Gość gość
nigdy tych złodziei nie lubiłam nie bez przyczyny zapracowali na miano ludzi leniwych złodziei kanciarzy

Gość gość
nie rasistów tylko realistów. Nie udawaj Piróga

Gość gość
A skad niby maja te sprzety i firmowe ciuchy, z kradziezy,! Tak codo cyganow, jestem rasistka.

Gość gość
stereotypy i tyle. polska mentalność wychodzi.

Gość gość
U mnie w mieście tych wszystkich Romów też wszyscy znają, dresy też bywają znajomi ale gówniarstwo chamskie się szerzy i zaczepki w nocy szukają.

Gość gość
spoko a o Polakach jak mówią za granicą: że pijak i złodziej. i mają rfacje. Rom nie jest gorszy od Polaka a w każdej grupie społecznej znajdą się i fajni ludzie i czarne owce. generalizowanie świadczy o zaściankowości wielopokoleniowej mieszkańców "miast"

Gość gość
Widzieliscie kiedys pracujacego cygana? Chyba jeden na 200

Gość gość
Gdyby to było s kradziezy doz urzędów nie kupowałyby od nich, cyganki sa takie że chodzą z tymi pakunkami wszędzie i namawiają do kupna. A ciuchy kupują na bazarach a nieraz też i używanej odzieży a potem sprzedają to trochę drożej, czasami ktoś coś kupi gdy sam nie ma czasu iść do sklepów szukać a one ciekawe rzeczy wynajdują bo całe dnie na te poszukiwania poświęcają, kiedyś pamiętam że też wróżyły na ulicy za pieniądze. Stoją na ulicy pod sklepami nie boją się policji gdyby mieli kradzione to zaraz by ich zwinęli.

Gość gość
Buahahahaha chyba przekopuja kontenery polskiego czerwonego krzyza :D juz widze damcie kupujace jakies szmaty od cyganek :D bajkopisarstwo widze sie wlaczylo

Gość gość
dziewczyny będziecie miały robione patelnie

Gość gość
Niestety Ludzie. I ja dojrzałam. Do momentu, kiedy nie wyjechałam do UK, to mówiłam: Czarny, Biały, Cygan....wszystko jedno. A teraz? Czarny, to leń- niestety, pozbawiony kultury leń. Nie zrobi nic ponad to, co mu sie wydaje, że zamyka się w jego zakresie obowiazku. A jego obowiązki, to te, które nie wymagaja zbyt ciężkiej pracy. Ja, kobieta pracuję ciężej fizycznie, niż ten obibok- ale on nie ma z tym problemu. Cyganie. Niestety. Wielu ludzi ma z nimi problem. Przez Cyganów rumuńskich, Rumuni postrzegani są jak Cyganie a Rumun, to nie jest to samo co Cygan. W Polsce mamy problem z Cyganami, W Słowacji mają problem. Ci ludzie nie potrafią się asymilować ze społeczeństwem, czesto niepiśmienni, nie oddają dzieci do szkół, uczciwie nie zarabiają, bo jak? W każdej grupie społecznej jest kilkoro ludzi, którzy są dobrzy, pracowici... niestety w śród Cyganów, przeważają ci, dla których uczciwość, to abstrakcja. Kiedyś mówiłam, ze nie jestem rasistką ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy- jestem. Ludzie mnie tego nauczyli. Dlaczego mam akceptować taką rzeczywistość? Cyganie to hołota, niestety- taka prawda i nie jest to wymysł zaściankowego wychowania, bo umysł zawsze dla inności, w każdym aspekcie życia, mialam otwarty (mowie o inności, która nie robi krzywdy innym ludziom). Ostatnio w sklepie polskim u nas widziałam scenkę. Weszła Cyganka i stanela przy kasie, od strony drzwi wyjsciowych. Kolejka jakby logicznie rozumując, ustawia sie od strony sklepu, do kasy a nie od kasy do drzwi wejsciowych/wyjsciowych. Ale owa pani, postanowila stanac inaczej. No wiec kiedy ekspedientka zaczela obslugiwac osoby, ktore staly po właściwej stronie, to ta nagle zrobila awanture, ze jak to mozna tak, ze jej nie powiedziano, ze kolejka jest gdzieś indziej. Biedna pani przy kasie, lekko skonsternowana .... nie wiem jak się sprawa skończyła, bo akurat wychodziłam ale to bylo chamskie po prostu. I teraz tak. Cyganka mówi po polsku. Anglicy sądzą, ze to Polka. Później dziwić się, że mają o nas takie zdanie jakie mają. Także, nie bycie rasistą, to bardzo modne, fajne. Niestety inni ludzie uczą innych ludzi rasizmu. Taka prawda. Pieniaczom proponuję przyjechać tutaj do Anglii, w której jest wielokulturowość i popracować sobie z czarnymi, z hindusami... szczególnie dla kobiet ta współpraca nie będzie miłym doświadczeniem. NO chyba, ze kobieta jest lekkich obyczajów, wówczas nachalne zachowania ze str hindusów, moga sie jej wydać ok.

Gość gość
14.47 - RACJA

Gość gość
Ja się Romów boję i nic na to nie poradzę. Jestem uprzedzona po kilku incydentach które spotkały kogoś z mojej rodziny. Może nie powinno wrzucać się wszystkich do jednego worka, bo na pewno są wśród nich uczciwi ludzie,ale wolę przechodzić na drugą stronę ulicy gdy ich widzę. Niestety zapracowali sobie na negatywną opinię i uprzedzenia.

Gość gość
Niemcy im łomot sprawili Koloni i mieli rację ! Tez mają ich dość ! a to zaledwie początek ich problemów z tą wstrętną nacją !