Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka była reakcja Waszych dzieci na upominki mikołajkowe?

Polecane posty

Gość gość
syn ma 3,5roku. W przedszkolu dostal puzle i slodycze, byl ucieszony, aczkolwiek dodal, ze Mikolaj nie przyniosl pily (z play doh). Dzisiaj jak zobaczyl, ze jednak dostal ta pile, to byl wniebowziety, az milo patrzec :)

Gość gość
bosze pieluchy na mikołaja... To pewnie Ty się cieszysz jak dostaniesz podpaski albo płyn do garów na gwiazdkę!

Mój syn całą noc z wrażenia nie spał bo chciał zobaczyć Mikołaja :P Dostał od nas w pojemniczku wcześniej zrobione ciasto na pierniczki , foremki do wycinania pierniczków , pisaki do dekoracji pierniczków. Jak zobaczył to skakał jak małpka :D I ciągle "Kochany Mikołaju dziękuję "

Gość gość
Powinny się cieszyc bachory jak pieluchy dostaną, nic więcej im nie potrzeba, no może poza chustkami mokrymi. Przynajmniej beda mialy sucho i czysto jak sie obsraja z gory na dol. Serio 2 lata to normalne ze ma pieluche? Roczek i nie chciala pannica siadac, co to znaczy nie chciala? Sadzasz tak dlugo i codziennie tak samo az jej sie zachce. Teraz dziecko machnie lbem i powie ze nie chce to juz stara ja bierze, kiedys tak nie bylo.

Gość Tasmanska
Jak wstała rano to w nogach znalazła róge ( wierzbową :D ) smiala się z niej, zeszła na dól do nas z rózgą i miała z niej ubaw,gdzie tam smutek i reflekcja? nic, ale po godzinie czasu mąż zapytał się czy będzie grzeczna dziewczynka, oczywiście przytaknela i wreczyl jej puzzle 3D

Gość gość
No oczywiscie i wytlumacz rocznemu dziecku ze ma siedziec na nocniku i koniec!! Albo jeszcze ja przywiazac! Bylam na bilansie 2 latka i babka powiedziala ze tak naprawdę dzieci maja czas do 3 r.z, ale probowac przed 2 r.z ale żeby dziecko rozumialo juz po co ma siadać,a nie ty posadzisz roczniaka i siedz przy nim pól dnia bo on i tak nie wie o co chodzi,albo zwyczajnie nie chce siedzieć.

Gość gość
Mój 4 latek nie zakumał że paczka należy do niego i mi ją przyniósł... On ma autyzm i nie rozumie idei Mikołaja. Mimo to myślałam że jak rano znajdzie paczkę to będzie radocha. Tymczasem on sobie wykombinował że to coś czego nie powinien ruszać .Jak zaczęłam z nim rozwijać papier to dopiero załapał, że w środku jest coś fajnego i piszczał z radości.Ja daję swojemu dziecku upominki przy wszelkich możliwych okazjach. Nieważne że nie wie z jakiej okazji coś dostał - wystarczy popatrzeć na jego uśmiechniętą buzię by wiedzieć że robienie prezentów ma sens.

Gość gość
16:37 odnosząc sie do twoich slów" kiedyś tak nie bylo".. Kiedyś baby rodzily w polu,to oznacza ze my tez mamy?

Gość gość
Dzieci z autyzmem sa wyprute z emocji pozytywnych ,wiec ich radość czy to na widok jakiejś zabawki ,czy rozjechanego kota jest taka sama

Gość gość
moja 5 latka dostala gre- zawody. od rana tylko gra. tak jej sie spodobala.

Gość gość
2,5 latek nie kuma? Moja 2,5letnia córa cały wieczór spędziła w oknie "polując" na Mikołaja :D Frajda dla niej nieziemska. Nie chciałabym odbierać jej tego :) Też nie jestem zwolennikiem zasypywania dzieci prezentami. Starszy syn dostał puzzle, mała kolorowankę i kredki. Dzieciom wytłumaczyłam, ze tego dnia Mikołaj zbiera listy i zostawia drobiazgi a w święta wraca z dużym prezentem. Podarunki dla moich dzieci kosztowały mnie łącznie nie więcej niż 25zł. A radość dzieciaków nie do opisania :D No ale łatwiej wmawiać sobie, ze do 5roku życia dzieciaki nie kumają:O

Gość gość
Moj syn ma 3,5 roku, nie chcial prezentow bo sie boi mikolaja. Akurat tak wyszlo ze dosc duzo zabawek dostal, ale jakos pod sufit nie skakal. Przed chwila mi powiedzial ze hemu sie najbardziej cukierki podobaly.

Co??? Tylko słodyce?? - reakcja mojego syna na prezent. Dostał tylko słodycze ponieważ zaraz są święta a potem jego urodziny no i zabawka była w przedszkolu. Na święta dostaje mnóstwo prezentów więc nie ma co go rozpieszczać. No i ostatnio był niegrzeczny więc niby za karę tylko słodycze.

Gość Dankova
Ja staram się, żeby mikołajki nie były tylko raz w roku ;) co jakiś czas np. daję zwierzaczkowe naklejki dzieciom z http://www.alerodzinka.pl/ z różnych okazji: za to, że mi w czymś pomogły czy za wyniesienie śmieci ;)