Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje pomocy psychologicznej. gdzie jej szukać? czy mogę poprosić w szpita

Polecane posty

Gość gość

Dowiedziałam się że moje dziecko 20 tc ma ciężka wadę wrodzona. Rozpadam się. Mam złe myśli. Nie mogę się uspokoić od kilku dni. W pon idę do szpitala ... Doradźcie coś. Błagam bez hejtu bez przepychanek. Nie wiem co robić. Mam jeszcze 4 letnia córeczkę chce być silna. Ale naprawdę moja głowa wymyka mi się spod kontroli

Gość gość
Jeżeli tak jest ,to masz pelne prawo do aborcji Ja z takiej opcji skorzystałam 3 lata temu

Gość gość
Masz pelne prawo być w takim stanie, bo ja sama widze ile ciężkiej pracy i codzienności mają rodziny z dzieckiem z wadą wrodzoną, wiec twoje przerażenie, rozpacz, natłok myśli jest w tym wypadku czym " na miejscu"

Gość gość
Tak bardzo się boje. Życia z chorym dzieckiem. Życia w ogóle. Ciągle płacze.

Gość gość
zapytaj swojego lekarza on powinien Ci polecic jakiegos specjaliste ale najwazniejsze to nie zalamuj sie, dobrze wiesz ze czasem sie lekarz moze mylic! masz coreczke - masz dla kogo zyc i byc silna, poradzisz sobie!

Gość gość
Ja mam tez 4 latka w domu i jesli bym wiedziala ze drugie dziecko bd chore to bym usunela. Zycie bym zmarnowala temu zdrowemu, mam w rodzinie taki przypadek i niestety zdrowe dziecko jest odtracone i czuje sie niekochane i niewazne. a w twojej sytuacji uwazam ze bez problemu powinnas taka pomoc otrzymac.

Gość gość
dokładnie. Chore dziecko z wrodzoną dysfunkcjonalnoscia wymaga 200% skupianai uwagi na nim i całodobowo wszystko w okol chorego się kreci, wyjazdy, lekarze, szpitale, rehabilitacje itd. niestety nie ma czasu na zdrowe dziecko, choćby się chciało to nie ma takiej możliwości ,aby nawet trochę przy starszym posiwcic uwagi,bo chore wymaga nieustannej ingerencji w jego osobe, godzina po godzinie

Gość gość
W poniedziałek mam diagnostykę szpitalna. A co się dzieje potem? Ktoś wie? Czy będę mogła prosić o pomoc psychologa?

Gość gość
Czy ktoś wie co się dzieje po diagnozie

Gość gość
Ktokolwiek?

Gość gość
Tak, jeśli szpitalu poprosisz o konktakt z psychologiem wtenczas na NFZ szpital daje tobie kontakty z psychologiem jako osoba potrzebująca pomocy psychologicznej Moja siostra tez sobie nie radzila ze stresem o plod i miała psychologa darmowego ze szpitala

Gość gość
Dziękuję