Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wypuszczajcie dziecii na podwórko media nas okłamują

Polecane posty

Gość gość

śmiejcie się i każcie mi się popukać w głowę ale wczoraj szef mojego męża zadzwonił do nas i kazał nie wietrzyć mieszkań i unikać wychodzenia na podwórko w związku z awarią reaktora w Zaporskiej elektrowni. Jego z kolei poinformował znajomy z Ukrainy że to co przekazują nam media to kłamstwo i faktycznie chmura radioaktywna dotarła do Polski. Dziewczyny możecie uznać to za prowo ale naprawdę nic wam nie zaszkodzi jak przetrzymacie dzieciaczki w domu a one najbardziej są narażone na skażenie radioaktywne.

Gość gość
A nib y dlaczego mialyby oklamywac? Poziom promieniowania jest na biezaco monitorowany i co 24 h jest aktualizowana mapa. Mozna sobie sprawdzic.

Gość gość
tak, ale to wszystko może również być zmanipulowane. Ten kolega szefa z ukrainy opowiadał o tym że ich wewnętrzne media informują o chmurze radioaktywnej, która poszła na Polskę i znaczny wzrost promieniowania gamma. Dodatkowo ich fora internetowe są zablokowane a mieszkańców w promieniu 30km od Zaporoża ewakuowano. W wielkim skrócie jest coś na rzeczy. I podobno, że dokładnie to samo było w przypadku Czarnobylu

Gość gość
tiaaa znajomy, szefa Twojego męża :O tak się własnie głupie ploty rozchodzą, a później pól miasta boi się wyjśc z domu, bo wuj szwagra siostry mojego drugiego męża powiedział, że czarna wołga jeździ i dzieci porywa :O nie siej paniki i przesan opowiadac te bzdury.

Gość gość
Lecz się idiotko i nie siej zbędnej paniki.

Gość gość
A wierzcie sobie w co chcecie, wasza sprawa, wasze zdrowie, wasze dzieci. Ale ja również otrzymałam informację od znajomej, której mąż pracuje w MON. Są to rzetelne i potwierdzone informacje, ale nie zamierzam nikogo przekonywać o tym, że mam pewność sprawdzonego źródła tych doniesień. A Wy wierzcie sobie w strony www z mapkami, które są dostępne dla wszystkich. Jeśli uważacie, że nie są zmanipulowane i są wiarygodne - gratuluję inteligencji, współczuję naiwności.

Gość gość
Ale jakie to są czasy, czemu rząd miałby nas narazić na niebezpieczeństwo??? Gdyby było niebezpieczeństwo wiedzielibyśmy!!! Ktoś odwraca tymi plotkami uwagę od czegoś ważnego ! Tak jest za każdym razem. A to jak zus wziął kasę z ofe, a to jak zmienili prawo dotyczące gmo.

Gość gość
Rząd nas o tym nie inoformuje z prostej przyczyny. Pomyśl. Zastanów się co by było, gdyby puścili do informacji publicznej taką wiadomość: "Radioaktywna chmura nad Polską. Najwyższy stopień niebezpieczeństwa, prosimy nie wychodzić z domów przez najbliższych kilka dni. Sytuacja jest o tyle poważna, że nad krajem wiatr jest bardzo słaby, chmura przemieszcza się bardzo powoli". Wyobrażasz sobie panikę, jaka by się rozpętała? Wyobrażasz sobie ekologów, PISiorów, wszystkich oszołomów, którzy zaraz zaczęliby swoje dywagacje o teoriach spiskowych, o zdradzie o świcie i skażonych brzozach? Rząd nie naraża nas na niebezpieczeństwo, oni mają to głęboko i serdecznie w pupie. Dbają o własny interes, kogo mają ostrzec to ostrzegą, już się nie bój. Własnych tyłków nie nadstawią.

Gość gość
Jesli tak chmura jest juz nad Polska to i tak nic nie poradzisz :D Chyba , ze masz domek z ołowiu:P A zagraniczne media tez są zmanipulowane ? Tez wyiciszaja ten wypadek ?: Proponuje odla sobie kask z ołówiu:P

Gość gość
Znam dwóch ludzi, którzy na własny użytek mają urządzenia do pomiaru takich skażeń. Ja znam dwóch co oznacza, że na cała polskę jest ich o wiele więcej i z pewnością ci lusdzie nie trzymaliby tego w tajemnicy gdyby skażenie było. Przypomnijcie sobie co było w Japonii - ludzi od razu w necie pisali, że władze kłamią i podawali wyniki konkretnych pomiarów, a nie ploty, że sąsiad sąsiada szefa to coś tam coś tam.

Gość gość
bo rzad ma zawsze ludzi w d***e, lepiej sciemnic,ze jest ok niz wywolac narodowa panike i cos z tym robic, najlepiej udawac,ze jest ok i nic nie robic. a wy oczywiscie wierzycie rzadowi. no coment

Gość gość
A zagraniczne media tez są zmanipulowane ? Tez wyiciszaja ten wypadek ?: Proponuje odla sobie kask z ołówiu x Tylko pozazdrościć słodkiej nieświadomości. Śmiej się śmiej, ten się śmieje, co się śmieje ostatni. O tym, co ze zwierzętami pod Lublinem pewnie też nie slyszeliście? Jak padło 120 sztuk bydła w różnych wsiach jednocześnie? Oj ludzie...

Gość gość
Leczcie się idiotki. Jesteście po prostu chore. Jakoś za Czatnobylu paniki nie było, a teraz będzie. Rzeczywiście.

Gość gość
A kiedy to pod lubliniem padlo 120 sztuk bydla? I w jakich konkretnie miejscowosciach?

Gość gość
Przecież to chodzi o dzieci, żeby na razie nie wychodziły, póki jest największe zagrożenie, a nie siedzenie w domu do końca świata. Ja też mam takie info z dwóch źródeł. Z sanepidu i od lekarki pracującej w jednym ze szpitali. Zalecają żeby małe dzieci na razie nie wchodziły. Sanepid zakazał w przedszkolu mojego dziecka spacerów -do odwołania.

Gość gość
gość dziś -przydałaby Ci się lekcja historii. Jeśli chodzi o Czarnobyl nie było paniki właśnie dlatego, że zataili wszystko, ludzie dowiedzieli się po fakcie. Teraz jest podobnie, przekonacie się za kilka miesięcy.

Gość gość
Popatrz a w moim nie. Mamuska widac ze z fizyka masz na bakier. Jezeli to prawda z ta chmura to siedzenie w domu czy poza nim nic nie zmienia. To nie bron biologiczna...

Gość gość
Pracuję w sanepidzie, więc nie piszcie głupot o jakichś zaleceniach!

Gość gość
13:43 haha tylko w przedszkolu, do którego chodzi Twoje dziecko zakazał sanepid spacerów?? :P to teraz dzieci spędzą najbliższe dni w przedszkolu, bo wychodzić nie wolno? Co za marna prowokacja :o ps. Mój mąż jest lekarzem pediatrą i nie ma żadnych zaleceń aby dzieci nie wychodziły z domu. Kobieto jesteś chora :o

Gość gość
13 43 kretynko to jak teraz odbierzesz dziecko z przedszkola?

Gość gość
Napisałam tylko, że takie zalecenie drogą służbową otrzymało od sanepidu przedszkole mojego dziecka. Wstrzymane są spacery. Chodzi o to żeby dodatkowo nie narażać dzieci. A moje dziecko nie chodzi teraz do przedszkola.

Gość gość
gość dziś -bardzo wysoki poziom dyskusji, najlepiej zwyzywać. Każdy DODATKOWY spacer równa się większe narażenie. Zawsze jak jest jakieś większe zanieczyszczenie powietrza, to w naszym przedszkolu są wstrzymane spacery, czasem na kilka dni,

Gość gość
13:56 wstrzymane spacery haha dobre sobie... chyba ta radioaktywna chmura zawisła nad Twoim domem i na mózg już tobie padło.

Gość gość
Kobieto to siedź w chałupie i kup przez neta ołowiany kombinezon. Bo to, że posiedzisz w domu niczego nie zmieni.

Gość gość
oczywiscie, że media robia sobie z nas jaja, a rzad ma nas w d***e oczywiście bądźcie durnymi cielętami bo przecież rząd nas nie okłamuje hahahah nie widzicie, że te je/bce co nie otworzą ryja to kłamią?