Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Boje sie, że jestem w ciąży, miesiaczka spóźnia mi się 5 dni a zazwyczaj cykle były regularne ale zawsze sie zabezpieczamy odpowiednio czyli zawsze prezerwatywa plus stosunek przerywany, zwlaszcza w dni plodne bardzo uwazamy i nie bylo podejrzen, ze moglo byc cos nie tak. druga oznaka to to, że mam bialy sluz, nigdy takiego nie mialam, dwie, trzy grudki dzisiaj w tym byly. Kiedy mozna zrobic test, czy nie jest na to za wczesnie?

Gość gość
To normalka ,nie ma 100% antykoncepcji.

Gość gość
Po pierwsze zrób test, pięć dni po spodziewanym terminie okresu to nie za wcześnie. Po drugie białe grudkowate upławy to może być oznaka grzybicy pochwy i czasami się zdarza, że okres delikatnie się opóźnia. Jesli wynik testu będzie negatywny to idź do ginekologa. Doraźnie tantum rosa do nasiadówki, clotrimazol do smarowania się i invag dopochwowo przez kilka dni. Mnie taki zestaw w początkowej fazie infekcji zawsze ratuje.

Gość gość
Skoro się zabezpieczacie to nie powinnaś obawiać się ciąży. A jeśli gumka i stosunek przerywany to dla Ciebie za mało to stosujcie dodatkowo np żel plemnikobójczy contragel

Gość Agula8
spokojnie 5 dni po dniu spodziewanej @ możesz zrobić test i na pewno będzie wiarygodny. Przy takim zabezpieczeniu wątpię że możliwa jest ciąża, prędzej to początki grzybicy skoro masz grudkowatą wydzielinę, w ciąży jest raczej mleczna, gładka i bezwonna. Zrób test-jeśli wyjdzie negatywny kup sobie krem clotrimazolum i probiotyk-może być invag-ważne żeby dopochwowy.Po kilku dniach będzie lepiej-ale stosuj nie krócej niż tydzień.

Gość gość
Prawdopodobnie masz grzybicę, mi przy ostatniej takiej infekcji pomogła nystatyna w globulkach i provag żel, likwidował on uczucie pieczenia i swędzenia, przynosił ulgę. Jeżeli chodzi o ciąże, zrób test, nie stresuj się na zapas.

Gość gość
to nie ciąża to raczej jakaś infekcja...idź po invag do apteki jest bez recepty zanim ci się coś rozwinie

Gość gość
A czy też żel plemnikobójczy nie uszkodzi prezerwatywy w jakiś sposób?

Gość gość
Contragel nie uszkodzi, używam go regularnie i nic się nigdy nie stało.