Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z pralką i teściową

Polecane posty

Gość gość

Witam mam taki problem posiadam pralkę stoi w ogólnie dostępnym miejscu nie chce aby teściowa jej używała ponieważ wyłącza ja na ostro i tym sposobem zepsuła już dwie swoje. Mam takie pytanie co zrobić aby jej nie zepsuć a uniemożliwić pranie gdy nikogo nie będzie w domu? Myślałam o zabieraniu szuflady i wyciągnięciu filtra tam dołu tylko nie wiem czy to pomoże i nic nie zepsuje.

Gość gość
Wyprowadz sie razem z pralka.

Gość gość
wyprowadź się, to będzie najlepszy sposób

Gość gość
ja tez Ci radze - wez sie wyprowadz!

na ostro- co to znaczy?? Weż pralkę grubym łańcuchem owiń, zamknija na wielką kłódke a kluczyk schowaj. I po problemie :) :)

Gość gość
a dlaczego jej nie powiesz żeby nie uzywała ?

Gość gość
mam dwa pomysły zależy który łatwiejszy do wykorzystania 1) wyprowadź się 2) kup jej pralkę do własnego użytku

Gość gość
Wyprowadzka za rok blok sie już buduje. Na ostro tzn z prądu bez przekręcania praliki na pozycje 0 czasem w trakcie prania jak czas sie nie skonczy w jej poprzednich siadly programatory. Mowienie nic nie daje uzywa jak nikogo nie ma.

Gość gość
a nie ma jakis blokad?

Gość gość
"jakis blokad" padłam :D analfabeci...

Gość gość
nie ma a nie wiem czy wyciaganie szuflady i filtra pomoze czy pralka nie padnie jak wlączy i tak

Gość gość
wyrzuc tesciowa z pralka bedziesz miec spokój

Gość gość
Dlaczego "padłaś od blokad"? Na mojej jest opcja (żeby np dziecko nie otworzyło pralki) blokady, zablokowania, zatrzaśnięcia (wybierz sobie słowo) . Przyciskam guzik i pralka nie działa do momentu kiedy ponownie wciśnie się guzik. Piec ma również taką opcję. Więc co cię tak dziwi?

Pralka z innym niż polska typem wtyczki. A przejściówkę noś w torebce. Jeśli zepsuje tę pralkę co masz, bo z tą chyba nic nie zrobisz. Btw teściowa oczywiście oddała połowę wartości zepsutych sprzętów?

Gość gość
tak juz odda juz to widze. Ma przycisk ktory uniemozliwia otwarcie gdy chodzi ale jak nikogo w domu nie ma to go przeciez sama sobie nie wlaczy

Gość gość
ale głupia krowa, mam na mysli teściową

Gość gość
Z ta wtyczka to mozna obejsc dosc latwym sposobem,nie bede pisac jakim bo nie chodzi by niszczyc sprzety ale dosyc skuteczny na glupia tesciowa!

Gość gość
czekam na wasze pomysły

Gość gość
Przeciez glupia juz ci nap.o wtyczce. Glupia jak tesciowa!

Gość gość
A mówiłaś jej że z racji tego że zepsuła już dwie pralki, nie chcesz żeby używała waszej, bo nie potrafi jej prawidłowo użytkować? I że tylko ty będziesz użytkować pralkę? Czy nie mówiłaś? Poza tym, co za durna baba:)

Gość gość
mówiłam ale nie pomaga nie skutkuje ja wiem że to robi na złość o co chodzi z wtyczkami bo widzę aby kupić z inną jak polskie ale po co jak mam już kupioną pralkę a polska wtyczka i mam w domu polskie gniazdka 230+-10

Gość gość
Na ostro tzn z prądu bez przekręcania praliki na pozycje 0 czasem w trakcie prania jak czas sie nie skonczy w jej poprzednich siadly programatory. x O co tu chodzi? Napisz składnie po polsku.

Gość gość
Wyłącza pralke na ostro tzn jak czas bawełna 2,5h skończy nie daje pokrętła na pozycje zero tzn wyłączona tylko od razu wyciąga wtyczke z gniazdka lub jak ma zły dzień przykładowo wyciąga wtyczke z gniazdka w połowie prania np po godzinie

Gość gość
na takiej zasadzie zepsuła już dwa programatory w dwóch swoich pralkach poprzednich.

Gość gość
Teściową do pralki i włączyć na ostro :P

Gość gość
>>>Dlaczego "padłaś od blokad"? Na mojej jest opcja (żeby np dziecko nie otworzyło pralki) blokady, zablokowania, zatrzaśnięcia (wybierz sobie słowo) . <<< padłam, bo ktoś napisał "jakiś blokad", czyli on - ten blokad. Zapewne ten ktoś miał na myśli "jakichś blokad". Typowy gimbusiarski błąd.

Gość gość
no a ta pralka jest Twoja? tesciowa nie ma swojej? z tą wtyczką to jest dobry pomysł, może jest mozliwosc wymiany samego kabla na taki z angielska wtyczka, i wtedy przejsciowke nos przy sobie?

Gość gość
ja w mojej LG mam blokadę przed dziećmi, nie masz czegoś takiego w swojej?