Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie skuteczne metody walki z alergią na sierść zwierzaka oprocz oddania kota

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam od 3 lat dwie kotki, jestem bardzo z nimi zzyta one ze mną. Od dwóch lat jestem z cudownym facetem. Kiedyś na testach alergicznych w dzieciństwie wyszło mu ze ma alergie na sierść kotów ale przez pierwszy okres naszego wspólnego przebywania - spędza u mnie każde weekendy, nie miał objawów alergii. Problem zaczął się parę miesięcy temu. Co weekend jak przyjeżdża jeden dzień jest ok, ale od soboty wieczora i całą niedziele kicha, prycha, smarka i zaczyna się nawet dusić. Nie robił jeszcze testów. Nie mam pewności ze ucuzlaja go koty ale planujemy wspólne mieszkanie i chciałabym wiedzieć czy są szanse na życie z kotem mając alergię? Ja i mój partner kochamy te kociaki i oddanie ich nie wchodzi w grę, nawet nie chce myśleć ze będę do tego zmuszona.... Proszę doradźcie coś. Póki co często zmieniam pościel, odkurzam, wyczesuje koty.... Macie inne jeszcze pomysły? Proszę o pomoc.

Gość gość
Dodam że objawy alergii ma tylko j wyłącznie w moim mieszkaniu. U siebie nie ma. Nasiliły się po remoncie gdzie było sporo gruzu i kurzu i myślę że cześć tego kurzu zostało pod szafą która jest raczej nie do ruszenia.

Gość gość
Nie no niech się chłopina astmy nabawi, w końcu oddanie kotów nie wchodzi w grę.

Gość gość
Ja juz mam astmę i jakoś z nią żyje. I mam ją dzięki temu że przy mnie palono. A jakoś nie wywalam z domu partnera mimo tego za pali nałogowo papierosy. Pytam jak można sobie poradzić poza oddaniem kotów. Bo to najszybsze rozwiązanie ale czy najskuteczniejsze? Wzięłam te zwierzaki do siebie i jestem za nie odpowiedzialna. No i jestem z nimi mocno zzyta mój partner tez. Dlatego szukamy innego wyjścia.

Gość gość
Ale po gdybyć? Możliwości jest masa. Może masz coś w domu a nie koniecznie koty. Jak w ogóle można zadawać takie pytania nie mając pewności i bez zrobienie testów ? Facet niech idzie do lekarza, Ty do weterynarza. Pomiędzy, może znajdziecie zdrowy kompromis. Moja koleżanka była uczulona na kocią sierść (ponoć bo u każdego u kogo był kot to kichała) , cierpi na astmę a jednak w końcu przygarnęła kota a okazało się że wcale nie była uczulona na sierść, a na składnik w żwirku do kuwety. Ale co Ci to da? Każdy organizm jest inny i póki nie będzie wiadomo to sobie gdybajcie.

Gość gość
Wyślę go do lekarza. Po prostu boje się bo tylko u mnie ma kontakt z kotami. I chce wiedzieć jakie są opcje. Naprawdę nie chce oddawać. Kusi mnie jeszcze kupno oczyszczacza powietrza ja mam astmę na tle alergicznym ale testy miałam zrobione i dzięki Bogu w domu nie nic nie uczula tylko zboża. A on ma alergie tez na zboża i trawy i kiedyś wyszło mu ze na sierść wiec to nie gdybanie. Po prostu ostatnio miał testy lata temu.

Gość gość
Sa specjalne zastrzyki na odczulanie Zamiast gdybać alergolog i testy Pamiętajcie ze prEd testami nie można brać leków na alergie bo to zafałszuje wynik

Gość gość
A ja tam bym wyrzucił zwierzaka. Po co Ci siersciuch w domu. Facet chociaż pensje przyniesie.

Gość gość
Powinnaś porozmawiac się z dobrym specjalista. Zacznij od zgłoszenia się do weterynarza, ja chodze do http://www.weterynarz.pila.pl/. Jestem bardzo zadowolona, już wielokrotnie pomógł mi przy problemach z moim kociakiem. Skonsultuj się na pewno doradza Ci jak postępować w przypadku alergii.

Gość gość_zohha
Ja jestem zwolenniczką metod naturalnych. Z sierścią nie mam doświadczenia (może na szczęście) ale pokarmowe nietolerancje to niemal wszystkie możliwe przerabiam. Polecam poszukać informacji na temat tego co warto z takich domowych produktów stosować jak np opisują tutaj http://cenabiznesu.pl/-jak-naturalnie-walczyc-z-alergia Pewnie przy śierści też co nieco będzie pomocne poza wyprowadzeniem z domu zwierzaka

Gość gość
Niestety, zostaje ci tylko oddanie. No chyba, że wolisz się męczyć.