Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was ma wklęsłe brodawki i karmiła dziecko piersią?

Polecane posty

Gość gość

Ja próbowałam przez nakładki silikonowe, ale fatalnie mi szło.Nakladki spadały, mleko slabo jechało, a borodawki i tak mialam poranione.W końcu karmiłam sztucznie.Niedługo rodzę kolejne dziecko i chciałabym sróbować, ale boję się,tym bardziej,że jest to dla mnie dosyć wstydliwa sprawa od zawsze.

Gość gość
Ja mam wklęsłe brodawki i karmiłam piersią 8miesięcy. Miałam kapturki z aventu. Poranione brodawki miałam tylko jak w szpitalu pielęgniarki starały się przystawiać dziecko, a ono złapać nie umiało. Później kupiłam właśnie kapturki i się udało. Faktycznie jest problem, że się przesuwają, odklejaja itd. jak karmiłam to przytrzymywałam kapturek palcami i było ok. Kapturki mają też jeszcze jedną zaletę jak dla mnie: dla dziecka nie ma różnicy czy pije z piersi, czy z butelki, więc nie było problemu z podawaniem czasami odciągniętego pokarmu z butli. Powodzenia, mam nadzieję, że uda Ci się karmić

Gość gość
Ja również mam ten sam problem a córkę karmiłam prze 7 miesięcy bez kapturków! Na początku był koszmar, bo nie umiała złapać, ale miałam świetną położną która sama chwytała moją brodawkę i podawała małej (chwytała jakby cały fałd skóry z brodawką i podawała, ja czułam się okropnie bo nie potrafiłam a mała płakała i nawet w nocy położna przychodziła i mi pomagała... Później stres jak wróciłam do domu czy sama dam radę, miałam chwile zwątpienia ale w końcu mała załapała i bez problemu jadła... Poranione niestety były ale tylko w szpitalu, ulgę przynosił bepanthen... Miałam nakładki aventu ale nie potrafiłam się do nich przekonać... Teraz spodziewam się drugiego dziecka i mam nadzieję że znowu się uda.... Powodzenia!

Gość gość
dzięki za odpowiedź. próbowałam przez te same nakładki, ale może rzeczywiście miałam złe nastawienie.słyszałam o jakimś wyciąganiu brodawek obcietą strzykawką lub jakimis profesjonalnymi urządzeniami, ale nie chcemi się w to wierzyć..

Gość gość
Są takie specjalne nakładki które nosi się w ciąży i niby trochę brodawki wyciągają ale ja nie stosowałam, mam nadzieję że uda się bez tego