Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokoik dla 5latka i noworodka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam takie pytanko do wszystkich mam : poszukuje zestawu mebli do pokoju wspólnego dla synka 5 letniego i małego bobasa który przyjdzie na świat w przyszłym roku. Żeby komplet był podobny. Czy ktoś wie gdzie znaleźć w Poznaniu taki zestaw? Lóżko 160x80, łóżeczko, szafa, komoda,przewijak i może być cos jeszcze.

Gość gość
to zły pomysł starszy przedszkolak z niemowlakiem razem? taki maluch budzi sie w nocy po kilka razy dziennie, płacze... starsze dziecko bedzie niewyspane. weź malucha do swojej sypialni.

Gość gość
jak ty sobie to wyobrażasz? drące się co 2 h w nocy niemowlę w pokoju drugiego dziecka? pusta baba

Gość gość
Wyzej piszace maja racje,zastanow sie.Starsze dziecko bedzie ciagle wybudzane przez mlodsze nie szkoda Ci go? Noworodka wez narazie do sypialni swojej,jak bedzie starszy to wtedy urzadzisz im wspolny pokoik.

Gość gość
Ty tak na poważnie chcesz noworodka ulokować z pięciolatkiem w pokoju? Po pierwsze bobas będzie się w nocy budził i wtedy drugie dziecko też się będzie budziło, serio chcesz starszemu zafundować takie nieprzespane noce? Już nie mówiąc o ekstremalnej sytuacji kiedy wpadnie na pomysł, aby wziąć maluszka na ręce gdy będziesz spała i nie usłyszysz jak płacze. Poroniony pomysł głupota jakich mało, aż się wierzyć nie chce

Gość gość
Chce zeby dziecko mialo komode, szafe itp identyczne jak starsze dziecko... Łóżeczko będzie gdzie indziej, a ciuchy trzeba też gdzieś trzymać :)

Gość gość
ciuchy?:-o

Gość gość
Chodzi o komplet mebli. A nie wywody "ze małe dziecko będzie z przedszkolakiem". Nigdzie nie napisałam, że będą w jednym pokoju spać. Chodzi o meble z tego samego zestawu. Ciuchy=Ubrania jeśli ktoś nie rozumie. Jest to małe mieszkanie i w przyszłości dzieci będą w jednym pokoju min 2-3 latka.

Gość gość
A wiadomo, że dziecko w wieku 3 lat jeszcze śpi w łóżeczku - może ktoś kupował taki komplet i wie gdzie kupić w Poznaniu... O to tylko chodzi.

Gość gość jjnb
Zobacz sobie meble timoore. Maja fajne kolekcje ktore mozna ladnie połączyć , my mamy zestaw z serii limo a łóżeczko mogłabys dokupić z first.

Gość gość
ok dzięki :)

Gość karola881
ja urządzałam teraz swojemu dziecku meble. zrobiłam wszystko na zamówienie, żęby było dokladnie takie jak mi sie marzy. zrobiło mi wszystko mdc meble, mozesz sobie sprawdzic oferte, na prawde efekt super

Gość gość
Ja też jestem fanem robienia wszystkiego na wymiar. Mojego dziecko też ma pokój wg naszego pomysłu. Sprawdź sobie lamix meble, z nimi zrobisz fajny pokój :)

Gość gość
z tego co widzę lamix tylko kuchnie na wymiar robi

Gość gewrgwerg
Ale co wy tu piszecie o wyobraźni, o warunkach dla dzieci? Pomysł na wspólny pokój jest tak samo dobry co na drugie dziecko przy parolatku. Widocznie starsze się znudziło i matka ma wywalone na nie, a coś ją zaswędziało. Rzyg! I teraz będzie się gniótł tzw. drobiazg w jednej izbie, jak na zapyziałej wiosze z przełomu minionego i poprzedniego wieku, a rozpłodówka zacznie fantazjować o kolejnych. Przecież pomysłu na dzieci które już są, wyraźnie nie ma. Tfu, ohyda.

Gość jwjwjwjw
"Nigdzie nie napisałam, że będą w jednym pokoju spać." Napisałaś, matole, i to w pierwszym poscie przedstawiającym sytuację, ale może nie rozumiesz nawet co piszesz. Używasz sformułowania "pokój wspólny" dla "synka" i "bobasa" oraz wymieniasz 2 łóżka wśród pożądanych mebli do tegoż pokoju. I jak tu na serio traktować bełkot, być może nienormalnej osoby?

Gość ja i tylko ja ja ja
dokładnie to samo pomyslałam: autorko, ewidentnie piszesz o pokoju wspólnym i chcesz kupic łózeczko i łóżko. odpowiadając na twoje pytanie: idź do ikei? a pomysł ze wspolnym pokojem dla 5-latka i niemowlaka wsadź sobie w dupę, chcesz zafundować dziecku piekło? wycie po nocy, ewentualne kolki, i niby dziecko ma spokój ale się nie wysypia. Sama sobie weź noworodka do pokoju.Co, chcesz integrować dzieci z taką róznicą wieku? Myślisz, że bedą wspaniałym rodzeństwiem...hahaha powodzenia!

Gość gość
dokldanie autorko namotalas az się kurzy. napisałas w 1 poscie "poszukuje zestawu mebli do pokoju wspólnego dla synka 5 letniego i małego bobasa który przyjdzie na świat w przyszłym roku." czyli pokoj wspolny dla 5 latka i noworodka sorry ale czy ty dziewczyno oszalalas??? juz zapomnialas jak było przy 1 dziecku? a moze pamietasz i niechcesz się budzic to po co sobie to dziecko robilas?? ja nie wyobrazam sobie zeby noworodka dawac od razu do osobnego pokoju zrestzą ze straszym rodzenstwem jeszcze. przeciez takie dzieciak ten starszy chyba do zerowki chodzi albo do przedszkola. i co bedzie się budził w nocy po 20 razy i mzoe jeszcze to on ma butleke podawac? a jesli planujesz w wieku 3 l. dopiero połaczyc ich pokoj to zapytaj sie mzoe za 3 lata a nie teraz gdy dziecko jeszcze nienarodzone ta juz ma go dosyc!! przez pierwszy rok powinnas byc z malenstwem non stop w dzien i w nocy!!

Gość gość
Meble do pokoi dla dzieci kupowałam w poznaniu w hit meble przy ul. Zamehofa 138 Polecam wybrać się do nich. Fachowo doradzą a do tego ceny mają bardzo przystępne.

Gość gość
Zapytaj ludzi o meble a zostaniesz zwyzywana od matolow :D cos mi sie wydaje ze autorce odechcialo sie pirad :D

Gość gość
Ja pier.... nie wierze co za buractwo. Kobieta się pyta o radę dotycząca mebli a wy jakis wywody o dzieciach i w jak chamski sposób!!! A mądrości o o decyzji co do kolejnego dziecka to juz przesada. Pewnie pisała to baba z bólem d**y, ktora robiła sobie skrobanki za młodu a teraz jest za stara i juz zbyt rozorana żeby mogła mieć dziecko.

Gość gość
dziś masz rację, ja też nie rozumiem tego burctwa. Autorka napisała o wspolnym pokoju docelowo, czyli jak już maleństwo będzie przesypiać noce. O łóżeczku też napisała,aby pasowało które przeniesie jak już dzieci będą miałay spać razem Ale nie, tępym dzidom trzeba dokładnie k***a napisać kawe na ławe bo im mozgi wyparowały od siedzenia na kafe