Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jakiego wieku można dziecko zostawić samo w domu?

Polecane posty

Gość gość

Pytam z ciekawości :) Pamiętam, że mnie rodzice zostawiali jak miałam 6-7 lat (na krótko oczywiście), dziś to raczej niedopuszczalne. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Moje dziecko ma 5 lat i często samo zostaje w domu. Więc myślę że 5-7 lat to jak najbardziej odpowiedni wiek.

Gość cinnka
Ja jak miałam 5 lat zostawałam raz na jakiś czas z półroczną siostrą- mama musiała wyjść np. na parę godzin, a ja jej pilnowałam :) Uważam, że to nic złego.

Gość gość
Do 10 roku jak zostawisz samo dziecko bez opieki i cos się stanie to prokurator czeka

Gość gość
Tak, tak, oczywiście. To tak jak z windą- dzieci do 12 roku życia mogą z niej korzystać wyłącznie pod opieką osoby dorosłej :D Już to widzę, jak za każdym razem, gdy 10letnia córka wraca ze szkoły, ja po nią zjeżdżam na dół :D

Gość gość
W wieku 8 lat musiałam sama rozpalać kocioł CO, żeby było ciepło, bo rodzice o 20 z pracy często wracali. Odgrzać obiad też oczywiście trzeba było, a od czasu do czasu też coś prostego sobie ugotować, jakieś naleśniki czy coś. Kiedyś to były inne czasy, jak poszłam do pierwszej klasy to mnie mama kilka razy odprowadziła do szkoły, jakieś 15-20 minut drogi po małym mieście mieście, a potem już samemu, albo z koleżankami. Albo wycieczka rowerowa bardzo *****iwą drogą krajową do miasteczka oddalonego o 15km w wieku 12 lat z koleżanką, która miała 10 lat. To były zwariowane czasy.