Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to rozstępy?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 8 miesiącu, przed chwilą będąc w toalecie zobaczyłam na brzuchu takie bladoróżowe kreseczki ale to chyba odgniecenie od ubrania. Aż muszę sobie wygooglować jak one wyglądają. Staram się smarować 2 razy dziennie ale jak mają się pojawić to się pojawią

Gość gość
Przykro mi będzie ich coraz więcej

Gość gość
Guzik nie musi byc ich wcale wiecej. Mi sie zrobily 2 rozstepy w 35 tygodniu. Tak sie przerazilam, ze polecialam po Bio Oil. Smarowalam 4 razy dziennie do tego prysznic zimno - cieplo. Ani jednego wiecej nie mam. (A tamte prawie niewidoczne po Bio Oilu)

Gość gość
To sprawa genetyki i zawartości kolagenu w skórze. To że tobie pomógł ten olejek nie znaczy ze autorce pomorze również

Gość gość
Myślę, że to rozstepy ale nie panikuj. Smaruj dalej, intensywniej, może takie blade zostaną i nie zamienia się w tygrysie pazury☺

Gość gość
a swędzi Ciebie skóra? Bo jeśli nie to może faktycznie ubranie się odcisnęło na Twoim ciele ;) pociesze Ciebie - nie każda kobieta musi dostać rozstępy - ja ich nie mam, upiekło mi się ;) - smarowałam się 2 razy dziennie - rano balsamem nawilżającym a wieczorem kremem tołpa na rozstępy.

Gość gość
To ja, autorka :-) uff, na razie to tylko odcisk ubrania ale trochę się przestraszyłam :-P Po prysznicu posmarowałam się balsamem na rozstępy, a na brzuch roztarłam jeszcze kropelkę oliwki. Właśnie z tym kolagenem...też się zastanawiałam czy warto się nim smarować. Jest drogi ale może warto... Skóra swędzi ale mało, wtedy gdy np potrę

Gość gość
Oglądałam w internecie zdjęcia rozstępów na brzuchu i niektóre są naprawdę drastyczne. Ja wiem, że nie każda kobieta ma rozstępy po ciąży, to kwestia genów i wagi. Ja mam teraz pewnie z 11 kg na plusie