Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu książki sa takie drogie? Nawet ebooki :(

Polecane posty

Gość gość

Planuję kupić czytnik, więc się rozglądam troszkę bo jednak ładny ebook wygodniej będzie. i wychodzi, że wciąż będę piratem. Cenowo czasami i dychę taniej, czasem podobnie. Są jakieś promocje, czy tańsze ale to tak jak w księgarni zwykłej. A te tańsze raczej niska półka. Wypożyczalnie i abonament w ogóle się nie opłaca (bardzo waski wybor książek i spore ograniczenia przy abo) Podobnie prasa - róznica cenowo niewielka (czasem cena identyczna jak w kiosku). Cholera no 15zł za czasopismo co w kiosku kosztuje 15zł? przecież to chociaż za sam wydruk i transport powinno odpaść

Gość gość
Prawdziwa ksiazka to pismo drukowane, nie żaden e-book 🖐️

Gość gość
Ebook wygodny ? Chyba cię w majtkach zwiera, poza tym, biblioteki są.

Gość gość
No niestety w polsce tak jest, za granica ksiazki nowe czy uzywane znajdzie po 1-5 dolarow/euro

Gość gość
Są biblioteki, ale chyba nie powiesz, ze jakbyś miała możliwość kupić książkę to byś latała do biblioteki. Tak, na czytnik ebook dobrze sformatowany jest wygodny (mnie też od tabletów itp oczy męczyły, ale czytniki są o wiele delikatniejsze).

Gość gość
ja juz przestalam kupowa ksiazki. Najbardzie mnie smieszy, ze zeby ksiazka byla gruba, to daja taka wielka czcione jak dla 80latkow.

Gość gość
tak, ja powiem, że wolę lecieć do biblioteki, niż kupować książki, nie tylko chodzi o pieniądze, ale i gdzie to potem trzymać??????

Gość gość
ja zawsze uwielbialam ksiazki z biblioteki, szczegolnie te zoltymi kartkami, bo na bialym papierze mi sie zle czyta. Gdyby biblioteki byly dobrze wyposazone, to zdecydowanie wolalabym wypozyczac ksiazki niz kupowac

Gość gość
ja tez pirace. Jakby kosztowaly ebooki 10-20zl bym kupowala.

Gość gość
dla mnie ebooki powinny kosztowac max 25% ceny drukowanej ksiazki; odpada przeciez koszt papieru, druku, magazynowania i dystrybucji. Jak mam dac 30zl za plik do sciagniecia to wole kupic prawdziwa ksiazke za 40zl.

Gość gość
Ja wolę kupować (ale rzadko kiedy mogę), gdzie trzymać? Ja od zawsze miałam pokój pełen książek, moja ciocia która się mną opiekowała potrafiła mieć stosy książek na podłodze :D ogólnie w rodzinie stały zawsze duże regały :) moim marzeniem jest mieć kiedyś prywatną własną biblioteczkę

Gość kornelki
właśnie się zastanawiam nad ebookami , patrzyłam po cenach , wcale nie sa takie drogie,.. a na pewno wolę ebooka niż książkę, teraz się czaję na taka , która ma hiperłącza,ilustracje i filmy w sobie. mało?

Gość Paczkita
A co to za książka z takimi bajerami? To już bardziej jakaś aplikacja multimedialna :)

Gość gość
przyklad: dzis wydano najnowsza powiesc Jacka Dukaja, fantastyka, "Starość aksolotla” tylko jako ebook, cena ?! az 10zl za nowa powiesc drogo ? raczej nie

Gość gość
Tusko VAT podwyższył

Gość alikajka
""przyklad: dzis wydano najnowsza powiesc Jacka Dukaja, fantastyka, "Starość aksolotla” tylko jako ebook, cena ?! az 10zl za nowa powiesc drogo ? raczej nie""no dokłądnie, skąd wiedziałes?? ;] podobno ma to byc powieść na wielu wymiarach, czytałam gdzieś artykuł

Gość geronimo2
Dukaj faktycznie 10 zł - nowość wydawnicza w takiej cenie to jednak rzadkość (swoja drogą już jestem po lekturze - polecam )

Gość Paczkita
A co to znaczy powieść w wielu wymiarach?

Gość alikajka
geronimo2 opowiedz o swoich odczuciach? paczkita- w artykułach na temat tej powieści czytałam,że oprócz tekstu, są hiperłącza ilustracje ale nie taki wiesz rysuneczek tylko mega grafika, i cos do drukarek 3d,, polecam recenzje http://natemat.pl/136219,jak-bedzie-wygladac-powiesc-przyszlosci-starosc-aksolotla-jacka-dukaja-nie-jest-na-nasze-czasy

Gość geronimo2
moje odczucia: niebanalna i zaskakująca wizja apokaliptyczna, ale według mnie ważniejsze są pytania jakie stawia autor dotyczące sensu istnienia i przyszłości naszej cywilizacji (pytanie na które nie odpowiada wprost). Akcja ciekawa i naprawdę wciągająca - jak już zaczniesz czytać to trudno się oderwać. Do tej pory czytając Dukaja miewałam problemy ze zrozumieniem niektórych fragmentów (Dukaj stosuje specyficzne terminy) w ebooku problem się rozwiązuje dzięki zastosowaniu hiperłączy z wyjaśnieniami pojęć. Tak krótko podsumowując - polecam

Gość alikajka
czy po przeczytaniu miałeś chwile zadumy "dokąd to my zmiarzamy i czy tak skończymy ?"

Gość tytunia99
Dukaj świetny. książki czytało się z wypiekami, jakiś super ebook to kolejne urozmaicenie

Gość berni_wawa
to co zaproponowało allegro: http://jacekdukaj.allegro.pl/#landing to bardzo dobra promocja. cena jest świetna za powieść autora, którego wszystkie dotąd dzieła są po prostu super.

Gość splash
wg mnie jest to ardzo sprytny i przemyślany marketing do tego skuteczny, sama ksiażka brzmi ciekawie, nowy ebook? nooo...coś nowego..

Gość Jarmużyk
alikajka 2015.03.16 W końcu świat kończy się errorem, czy przy tym postępie technologi tak skończymy? Chyba właśnie to pytanie stawia przed nami ta książka.

Gość gość
Starość Aksolotla takze i ja kupiłam w pakiecie za kilkanaście zł z Katedrą, na allegro teraz takie pakiety Dukaja są do kupienia

Gość Artur

A o bibliotekach na czytnikach Pan nie słyszał? Sprawdź ofertę Inkbooka, to powinno pomóc. Ja mam ich czytnik długi czas, wszystko legalos, a sam czytnik jest sztosem. I androida ma i wszystko. 

Gość Janek

Ja mam czytnik do ebooków INKbook i wszystko mam w jenym miejscu. Czytnik jest bardzo wygodny, można wszedzie zabrać, poleca.m.