Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam obeznanych w chorobach

Polecane posty

Gość gość

czy zaparcie moze byc przyczyna wymiotow i braku apetytu u 2latka?

Gość gość
jak długo to trwa ?

Gość gość
juz ponad tydzien...odzywia sie dobrze,ale kupa tylko po czopku, kupilam wczoraj laktuloze..nie wiem juz co robic... wczoraj zwymiotowal cala kolacje... kupy nie chce robic,mowi ze chce na nocnik posiedzi i nic,dzis juz 3 razy tak wczoraj zrobil po czopku zbitego bobka bylismy z wymiotami u lekarza,mial robione badania nawet usg brzucha i niby wszysyttko ok

Gość gość
badania w kierunku pasożytów, uczulenia na gluten póki co to przychodzi mi do głowy, może jakaś bakteria ?

Gość gość
pasozyty mial robione, brak jestem pewna ze to zaparcie bo kupy bardzo malo robi..mysle ze cos mu sie w srodku zatkalo...;(

Gość mamam zaparciuchA
To ewidentnie zaparcia nawykowe- tez to przechodzilam przez rok z synem. Nie podawaj czopkow... kup duphalac, lactulosa jest slaba... nie zmuszaj do robienia. Jesli nie chce na nocniku, daj mu pieluszke. Im dluzej nie robi, tym z kału sciaga sie woda. Kupa jest coraz twardsza. Robi sie.kula. Wiec.jak.zaczyna robic to odczuwal ból i tak wkoło macieju. Nie podawaj nic co zapiera, 0 slodyczy, ryżu, biego.chlebA itd..w zamian suszone sliwki, morele, kaszki kukurydziane, probiotyki na.flore bakteryjna, jogurty naturalne. Moze stres zwiazzny z kupa powoduje wymioty. Nie wiem...

Gość gość
zaparcia to ciezki temat. My spedzilismy kilka dni w szpitalu, dziecko ok 2 lat mialo. Codziennie kilka razy dzienie mialo robione lewatywe (koszmar dla niego, koszmar dla nas..), po powrocie lactulosa, dieta i mielismy nie doposzczac do sytuacji, ze znow nie robi przez kilka dni. Lewetywy staosowalismy pozniej juz rzadko. Dziecko nauczylo sie w koncu, ze juz go nie boli i normalnie zalatwialo swoeje potrzeby. Problemem jest strach przed bolem przy zaparaciu i to bardzo ciezko przeskoczyc. Czopki lekarze nam zdecydowanie odradzali.

Gość gość
chyba pomogla ta laktuloza zrobil pol nocnika twardej kupy okropnosc jeszcze troche bede mu podawac

Gość gość
musisz się skupić bardzo na diecie dziecka, dużo warzyw owoców soków/buraki,jabłka,śliwki,szpinak/, Lactulose możesz podawać długo,wiem bo też ją piłam w ciąży-to bezpieczny lek bo działa tylko na poślizg-nie wchłania się. Ja jeszcze córkom przy podobnych problemach podawałam latopic/probiotyki też regulują pracę jelit/.I jeszcze ruch/przysiady/ i masaże brzucha mogą też pomóc...