Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POD LAMANA K

INFEKCJA A DZIWNE BADANIE

Polecane posty

Gość POD LAMANA K

Hej!! od jakiegos miesiaca zaczelam czuc dziwne pieczenie w toalecie a takze po stosunku. Myslalam ze to cos z pecherzem i leczylam sie furaginum itd nie przeszlo wiec udalam sie do ginekologa (oprocz pieczenia byly zoltawe uplawy), Pani ginekolog zajrzala do srodka wsadzila papierek pH i stwierdzila grzybek, wybralam wszytskie leki jakie mi przepisala (nie byly tanie :/) i nic nie przeszlo, dalej mnie piecze a zoltych ulawow jest coraz wiecej na internecie wyczytalam ze moze byc to infecka bakteryjna...mialyscie kiedys taki przypadek??? Planuje odwiedzic innego ginekologa i chce poprosic o posiew i antybiogram...

Gość gość
koniecznie musisz nalegać na posiew z pochwy w kierunku bakterii i grzybów-jak Ci nie dadzą to zrób sama-ja za zestaw z czystością pochwy płaciłam w moim laboratorium ok.60 zł wynik w kilka dni. Tam od razu jest antybiogram i antymykogram i lekarz dopiero wg tego dobierał leczenie. A leki miałaś tylko na grzybicę czy na infekcję mieszaną? póki co możesz na noc zakładać invag-działa przy każdej infekcji, ewentualnie jakieś podmywanie tantum rosa.Ale leki musisz miećkoniecznie. zółte upławy to raczej bakteryjnie,grzybicze są częściej białe i grudkowate...powodzenia...

Gość SpecDsProbiotyków
Witam, nie polecam diagnozowania się samemu, ale warto wiedzieć co może być przyczyną poszczególnych objawów. Zapraszam na stronę invag.pl gdzie w zakładce INFEKCJE POCHWY można przeczytać o przyczynach i objawach infekcji intymnych. W celu dalszego leczenia wskazane jest pobranie posiewu do badania.