Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego brytyjscy pracodawcy traktuja ludzi jak smiecia

Polecane posty

Gość gość

Naprawde tak to wygląda w anglii. zarządzanie oparte na mobbingu poniżające rozmowy kwalifikacyjne.olewanie ludzi tak to w anglii wygląda brud,smród i posucha.wyzywanie od idiotów,UKów,chamów to w anglii normalka poniżanie. dosrywanie tak to wygląda w tym UKu bo to kraj kapitalistyczny jest.

Gość gość
Bo Polacy ich tego nauczyli... Ze Polak sie na wszystko zgodzi, na kazde warunki pracy i placy, nie poskazy sie nigdzie, bo nawet jezyka mu sie nie chce uczyc... Przed masowa emigracja tutaj tak nie bylo...

Gość gość
No popatrz, a ja mam płatne lunche, 150% stawki w weekendy oraz również 150% za nadgodziny jesli pracuję powyżej 45 godzin /tydz, ale to akurat rzadko mi sie zdarza bo 35 godzin mi wystarcza. nie wiem ile wynosi minimalna krajowa w UK (tzn wiem, z tego forum ;) ) aha i mam co roku podwyżkę, i to nie o 5p ale o 25-40p, zależy. zawsze coś.

Gość gość
mnie też nikt nigdy w pracy nie gnoił - gdzie wy pracujecie?

Gość gość
@22:25 ja mam podobnie plus bonus na gwiazdke £600. Godziny pracy tez ok no 8-16. To nie chodzi o to ze jestescie polakami tylko o to ze wykonujecie marne prace i na wasze miejsce znajda sie setki jak zaczniecie fikać. Niestety.

Gość gość
Autorze na pewno pracujesz w anglii? Zabrzialo jakbys obecie przebywal w polandii :D

Jeżeli nie jesteś specjalistą w jakiejś branży, nie masz kwalifikacji, a tym bardziej nie znasz języka, nie chcesz się go nauczyć i się rozwijać to zawsze i wszędzie będziesz wykonywać najgorszą robotę a na twoje miejsce będzie pełno innych kandydatów.

Gość gość
Gdzie autor tematu pracuje? Zdarzylo mi sie owszem otrzec o mobbing w pracy ale zdecydowanie nie od Brytyjczykow, ale tak sie zlozylo ze od Turczynki ktorej zachowanie zostalo bardzo szybko ukrocone. Jeden przypadek a mieszkam tu od 10 lat.

Gość gość
ale pomyślcie u nas w tych firmach gdzie szefostwo używa angielskich zwrotów jest wyzysk i mobbing bo to "amerykańskie metody zarządzania" wyzyskuje sie człowieka wpajając mu że bez wyzysku nie ma sukcesu.

Gość gość
Haha ja raz przez szefa zostałam wyslana na kilka dni do pracy w innym oddziale jako sekretny pracownik :) takiej ksnenofobii nie doswiadczylam jeszcze od nikogo jak tam od ruskiej menagerki. Jechała po mnie równo, a ledwo po angielsku mówiła, kiedy poprosiłam kogoś żeby mi przetłumaczył na angielski to p***a wpadła w szał. Cieszę sie że z takim bydłem nie pracuję.

Gość gość
Pewnie naczytała się podręczników "zarządzania" które mówią o zasobach ludzkich i pomyślała skoro człowiek jest zasobem to można się z nim obchodzić jak ze śmieciem.