Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy dziecko nie chce spac

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 5 miesiecy nic nie skutkuje zasypia późno nieraz 12 lub 1 w nocy. Od dziś chciałam wypróbować ostatnia z metod na mojej liście czyli zostawia nie w pokoju i wraca nie po 2 5 7 minutach od płaczu ale męczył am się 40 minut i ona teraz leży w łóżku i słyszę ze zamiast spać to już nie płacze ale bawi się co robić aby wreszcie chodziła spać dociec o 21 ?

Gość gość
Budzić wcześniej rano o nie pozwalać spać pod wieczor

Gość gość
takie małe dziecko nie ma jeszcze unormowane rytmu dnia. odpuść kobieto nie męcz dziecka!

Gość gość
O. Ktorej ma ostatnia drzemke?

Gość gość
Różnie ale zazwyczaj od 13 do 17

Gość gość
wystaw na mróz, może nad rzeczkę pójdzie :-)

Gość gość
Tak zrob ostatnia drzemke do 14 czy 15 i zobacz o ktorej zasnie...nie ma sensu sie meczyc i usypiav skoro dziecko nie jest spiace..akurat mam to przetestowane. Pozno zasypia pewnie pozno wstaje i dlatego tak sie dzieje

Gość gość
a moze ma skok rozwojowy? U nas ta teoria sie nie sprawdzała ale u mojej przyjaciółki sprawdza sie jak w zegarku

Gość gość
To fakt u nas tez skoki sie sprawdzaly

Gość gość
Mojej pomagało usypianie na rękach jak miała 5mc, potem już nie chciała na rękach tylko w chuście i broń boże usiąść tylko żeby z nią chodzić, jak stawałam w miejscu to ryk od razu. Największa skuteczność z szumem wodospadu puszczonym w tle (na youtube). Nie mogłam pozwolić jej płakać bo miała przepuklinę pępkową. Wtedy skutkowało i dość szybko usypiała. Teraz szukam sposobu jak usypiać ponad roczne dziecko, bo jak tylko orientuje się że usypia to jest makabra.... Mam nadzieję że kiedyś jej to przejdzie.

Gość gość
dodam że jak miała 5 mc to wogóle nie spała w dzień a jak już usnęła to spała do 9.

Gość gość
Heh moja spi do ok 9 no nic w takim razie przeczekać ten okres może samo minie...

moja ma 5 miesiecy i dwa tygodnie i w nocy niby spi bez budzenia ale za to trzeba wstawac do niej po 10 razy z mlekiem bo ciagle sie wierci

Gość gość
Po prostu się martwię bo wszyscy mi mówią ze dziecko nie powinno tak późno zasypiać itp

Gość gość
Witaj autorko, Mój synek ma 22 miesiące i od początku był usypiany w ten sam sposób. Jestem z nim przy łóżeczku, nucę mu kołysankę cichutko, monotonnie. Czasem jak nie mam pomysłu to szumię, szszsz.... Tak jak szumią fale, ewentualnie włączam cichutko muzykę relaksacyjna na płycie cd. Nie nawiązuje z nim kontaktu wzrokowego, opieram głowę o szczebelki łóżka. Dziecko trzyma swoją ulubiona kołderkę, która ma zapach mamy, tzn mama jest blisko. Po około 10-15 minut zasypia. Śpi od 20tej do 6-7 rano. Ponoć najlepsza pora na sen to właśnie 20.00. Spróbuj przez 3 noce. Każdy sposób jest skuteczny gdy sie go powtarza. Dziecko zapamięta wszystkie elementy układanki, rytuały. Oczywiście przed spaniem ciepła kąpiel. Pozdrawiam.

Gość gość
Nie słuchaj gadania innych, dzieci są różne. Ty też zasypiasz na zawołanie? Na pewno nie. To jeszcze maluszek, rytm dnia musi mu się unormować, czekaj cierpliwie, możesz stopniowo przesuwać czas ostatniej drzemki na wcześniejszą porę, tak o 15 minut codziennie, ale nic na siłę.

Gość gość
A czy dziecko ma staly rytm dnia? Zwlaszcza wieczorną rutynę? To jest bardzo wazne. U mnie jest od początku jedzenie kąpiel spanie. I nie bylo takich problemów a syn ma dwa lata. Jak tylko zdarzy sie dzień w ktorym robimy jakieś odstepstwo od teych reguł to sa problemy ze spaniem. Inna sprawą jest to ze strasznie pozno ma ostatnią drzemkę. Może kładz ja wczesniej i daj spac gora do 15 -16.

Gość gość
Nie da rady bo wtedy płacze i jest rozdrażnienie a wieczorne rytuały tak ok 19 gaszenia większość świateł żeby nie było za jasno kapie troszkę pobawić się z mala ale tak delikatnie lub czytam bajkę później kapiel ona zaczyna już trzeci oczka i zięć wiec przygotowuje mleko daje jeSC w łóżeczku po czym ona już prawie spi a za chwilę pełna aktywacja i zaczyna rozmowy po swojemu itp to śmiesznie wygląda a jak na nią nie zwracam uwagi to jest płacz, wcześniej próbowałam ja nosić i 1,5 godziny i właśnie tak szumi ale nic tylko się śmiała a suszarka kiedyś pomagała jak była mniejsza a teraz to tylko ja drażni

Gość gość
Przepraszam bardzo za literówki

Gość gość
Drugi dzień i się pochwałę mała spi od 22 zobaczymy co z tego będzie. Ale myślałam że serce mi pęknie bo plakala