Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Wer26

Badanie echa serca p艂odu...

Polecane posty

Go艣膰 Wer26

Jak w temacie. Jestem w 31 tygodniu ci膮偶y i paru dniach i od pocz膮tku wszystko by艂o dobrze, je藕dzili艣my na badania prenatalne ,kt贸re za ka偶dym razem wychodzi艂y na prawd臋 bardzo dobrze. Badania krwi moczu i te inne te偶 bez wielkich problem贸w poza lekkim spadkiem hemoglobiny z wiadomych przyczyn. Jednak w ten poniedzia艂ek byli艣my na 3 usg prenatalnym, na kt贸rym Pani doktor nie zauwa偶y艂a 偶adnych nieprawid艂owo艣ci poza tym,偶e w odp艂ywie lewej komory serca mamy warto艣膰 105 cm/s ...nie mam poj臋cia co to oznacza , powiedzia艂a nam tylko,ze do 100 jest norma i 偶eby si臋 nie martwi膰 bo dzidziu艣 jest zdrowy, kaza艂a nam tylko przyjecha膰 za dwa tygodnie na kontrole. Ja jednak jak wysz艂am od razu wpad艂am nie okropna panik臋, pierwsze d艂ugo wyczekane dziecko...nie mog艂am powstrzyma膰 艂ez i wiecie jak to jest ...od razu internet. Nie znalaz艂am ani jednego przypadku podobnego do mojego. Jednak jak zacz臋艂am czyta膰 o zw臋偶eniu przep艂ywu do lewej komory to zbladlam i dopad艂a mnie wr臋cz depresja ,nie by艂am w stanie nic je艣膰 ;( wiem, 偶e nie mog臋 tak przezywa膰 bo jestem w ci膮偶y, ale to silniejsze ode mnie. Dlatego cho膰 jest troch臋 p贸藕no postanowili艣my z m臋偶em um贸wi膰 sie na badanie echa serca p艂odu w klinice w Krakowie. Badanie mamy jutro rano. Ja jednak nadal odchodz臋 od zmys艂贸w ,staram sie my艣lec pozytywnie ale jak pomy艣le,ze nasze dzieci膮tko mog艂oby miec jaka艣 wad臋 serca to umieram z przera偶enia i nie mog臋 powstrzyma膰 sie od 艂ez. Dlatego b艂agam je艣li kt贸ra艣 z was lub ktos z was moze mi powiedzie膰 co艣 na temat tego co Pani doktor mi napisa艂a : LVOT : 105 cm/s ...co to oznacza i jakie niesie konsekwencje albo czy kt贸ra kolwiek mia艂a podobny przypadek jak my ,b艂agam napiszcie ...ja oszaleje do jutra. Te pare dni od poniedzia艂ku s膮 dla mnie najgorszymi w 偶yciu i trwaj膮 ca艂膮 wieczno艣膰 ;( ....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie ma nikogo kto m贸g艂by mnie pocieszy膰 ?:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przede wszystkim uspok贸j si臋!!! Szkodzisz tym swojemu dziecku. Skoro lekarka powiedzia艂a 偶eby si臋 nie martwi膰 to tez tak zr贸b, ja wiem ze to nie jest latwe ale nie masz innego wyj艣cia. B臋dzie dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdyby podejrzewali wady u dziecka skierowaliby cie do szpitala. :) spokojnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋kuje za s艂owa otuchy ...dzi艣 jest troch臋 lepiej, staram si臋 dzi艣 uspokoi膰 i my艣le膰 pozytywnie. Jutro badanie echa serca po 10 rano...wtedy na pewno b臋d臋 odchodzi膰 od zmys艂贸w ,ale nie by艂abym w stanie czeka膰 ju偶 d艂u偶ej bo taka niepewno艣膰 jest straszna. Trzymajcie kciuki prosz臋 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Daj zna膰 jak badanie jutro. Syn czy c贸rka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Synu艣 :) Dam wam zna膰 na pewno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najlepszym specjalist膮 od wad serduszek p艂odu jest prof. Dangel w warszawie. Zadzwo艅 tam i probuj z ni膮 porozmawia膰. Albo zadzwon np. do centrum zdrowia dziecka w Mi臋dzylesiu, bo pewno jest tam poradnia kardiologiczna i spr贸buj porozmawia膰 z jakim艣 lekarzem. Nie daj si臋 zby膰. Albo poszukaj jakiego艣 lekarza na znanylekarz.pl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestes autorko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wer26
Przepraszam,ze pisze dopiero teraz,ale ...by艂am wczoraj taka szcz臋艣liwa,ze zapomnia艂am. Okazuje sie,ze serduszko jest zdrowiutkich. Wczoraj ten przep艂yw przez lewa komor臋 utrzymywa艂 sie w normie. Pani doktor powiedzia艂a nam,ze dzidziu艣 w brzuszku mam uk艂ad kr膮偶enia p艂odowy,ktory jest nieregularny i czasami takie lekkie odchylenia od normy sie zd膮偶aj膮 ,poniewa偶 rytm serca i przep艂ywy nie sa uregulowane. Wa偶ne, ze w czasie nast臋pnym bada艅 spada i jest w normie a nie ro艣nie ani sie nie utrzymuje. Cho膰 nawet gdyby sie utrzyma艂 na tak niewielkiej wielko艣ci pozywaj normy to i tak nie jest to nic gro藕nego. Po porodzie uk艂ad kr膮偶enia zmienia sie z p艂odowego w niemowl臋cy i wszystko ulega uregulowaniu i czesto takie rzeczy znikaj膮. Dla pewno艣ci samego siebie po porodzie mozna zwr贸ci膰 neonatologowi na to uwag臋,by po 2 dobach to sprawdzi膰. Jednak w razie czego nie jest to nic z艂ego :). Pani doktor utrzymuje,ze nasz malutki jest jak najbardziej zdrowy. Reszt臋 informacji na wszelki wypadek przekaza艂a mi po moich pytaniach ,by艂a bardzo wyrozumia艂a i pi臋knie wszystko mi wyt艂umaczy艂a :) tacy w艂a艣nie powinni byc lekarze. Ja by艂am w http://www.nzoz-arka.eu u Pani doktor Dr n. med. Magda Rybak-Krzyszkowska, kt贸ra bardzo gor膮co polecam g艂ownie ze wzgl臋du na cudowne podej艣cie do pacjentek zw艂aszcza dociekliwych i zestresowanych. Opinie rownie偶 ma bardzo fajnie. Dzi臋kuje wam za zainteresowanie :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamelia90
W艂a艣nie tak chodz臋 po forach i szukam informacji na temat tego badania. Jestem zapisana do Pani dr Rozmus Warcholi艅skiej i troch臋 si臋 obawiam. Wiem, 偶e jest wybitn膮 specjalistk膮, ale i tak jest strach co mo偶e wyj艣膰. Tak si臋 chcia艂am podzieli膰...

Udost臋pnij ten post