Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie mi coś z tego zrobić na obiad

Polecane posty

Gość gość

dla mojego 13msc dziecka.. Mam kawałek ugotowanej piersi z kurczaka, mam ziemniaki i jedną cukinię. Nie mam włoszczyzny, zgapiłam się kurde i zostałam bez obiadu dla małej :( Jesteśmy chore, nie mogę ruszyć się z domu żeby coś dokupić :( Ona ma tylko 2 zęby i jeszcze dobrze nie gryzie, muszę zrobić coś, żeby móc to odrobinę zblendować,..Mam kostkę rosołową ale jakoś się opieram..

Gość gość
Ja bym to wszystko ugotowała i pokroiła w kostkę. Bez przypraw, bez kostki, za to z odrobiną oliwy bądź masła.

Gość gość
ugotuj zupe ziemniaczana kosteke masz ziemniaki masz marchewka sie pewnie jakas zanjdzie i makaronu troche na koniec dodaj troche smietany czy jogurtu z maka aby była gęsciejsza i dodaj malutkie kawałki fileta na koniec ..i gotowe

Gość gość
a nie masz żadnego gotowca typu słoiczek?

Gość gość
W zaleznosci jak karmisz dziecko ,jesli eco to zrob to na parze i wymiksuj razem.Ja bym zrobila smazone ziemniaki (duszonki) i podala z piersia .Moj ma tez 13 m i radzi sobie z gryzieniem calkiem dobrze woli normalne jedzenie takie jak my jemy.

Gość gość
ogotuj cukinie i zimniaki, rozgnic widelcem i daodaj posiekanego kurczaka super obiad wg mnie

Gość gość
Dzięki laseczki. Moja córka ma tylko 2 zęby, poza tym miała rozszczep podniebienia i zabieg na nim, więc to gryzienie i przełykanie większych kawałków jest u nas utrdunione.. Ale dziękuję za rady, skorzystam na pewno, miłego dnia! :)

Gość gość
przyzwyczajaj ja do kawalkow.