Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nenka3113

Pusty pęcherzyk ciążowy

Polecane posty

Gość Nenka3113

Byłam dziś u gin, bo 27 października miałam ost miesiączkę, robiłam test i wyszło pozytywnie. Lekarz powiedział, że 5 tydzień, że pusty pęcherzyk bez zarodka. Czy możliwe, że to się zmieni? co to wogule znaczy? Możliwe, że go nie widać, ale jest ? Pomóżcie!!!

Gość gość
jezeli miałas późno owulacje to zarodek tez sie póżniej pokaże , u mnie pojawil sie dopiero w 7 tyg wiec masz jeszcze czas bez obaw

Gość gość
Moja przyjaciolka tak miala i skonczylo sie poronieniem

Gość Nenka3113
A czy to normalne, że często boli mnie brzuch ?

Gość gość
ja byłam w 5 tyg i 2 dni na usg i tez nie było zarodka, ani nawet pęcherzyka żółtkowego, ale mi lekarz nic nie mówił, mam długie cykle tj 30 dniowe, a jestem w 6m ciąży, cierpliwości. jak się czyta Internet to od razu ogarnia człowieka panika bo w większości wypowiedziach zarodek pojawia się w 5 tyg, w rzeczywistości różnie, na pewno powinien już być w 7 tyg ciąży, bóle brzucha na początku ciąży przypominające miesiączkowe jak najbardziej mogą występować

Gość gość
Ja byłam w 6 tygodniu ciaży i też miałam ponoć pusty pecherzyk tak doktorka stwierdziła i dała tydzien żeby się pojawił zarodek bo w przeciwnym razie wypisuje mi skierowanie a czyszczenie:(( prawie się załamałam ale na szczeście tydzien później okazało się że jest zarodek i bijace serduszko.. tak więc jeśli jesteś dopiero w 5tygodniu to tym bardziej może go być jeszcze nie widać..tak że bądz dobrej nadziei:) trzymam kciuki:)

Gość gość
Aha i dodam jeszcze że zanim się okazało ze zarodek się pojawił..miałam praktycznie wszystkie objawy ciąży..nabrzmiałe piersi bolący brzuch, a do tego od 6 tygodnia pojawily się nudności i okropna wrażliwość na zapachy..

Gość Nenka3113
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi .. Trochę się uspokoiłam .;) Pójdę za dwa tyg i mam nadzieję,że będzie wszystko ok .;)

Gość gość
ja tak mialam i niestety nic sie nie zmieniło, zarodek się nie pojawil, tak sie zdarza.

Gość gość
Nenka, zrób bete, jej przyrost swiadczy o tym jak się zarodek rozwija, ja tez miałam sam pecherzyk, ale lekarz jak spojrzał o ile przyrosla beta, to powiedział ze mam się nie martwic i on jest prawie pewien ze wszystko ok.:-)

Gość gość
A no wiadomo..u mnie też doktorka zbytno sceptycznie nie była nastawiona na to że dobrze się to skonczy co więcej chciała już w 7 tygodniu skierowanie wypisywać a czytając wtedy rózne fora jeśli któraś była w takiej samej sytuacji co ja to conajmniej do 8 tygodnia lekarz czekał..aż nie chce myśleć co by było gdyby zarodek miał się pokazac w 8 tygodniu:((( doktorka zabiłaby mi dziecko..

Gość gość
ja czekalam do 10 tyg i niestety, skrobanie

Gość gość
Kurcze, dlatego z jednej strony kiedyś bylo lepiej- mniejsza świadomość=mniej stresu, a z drugiej teraz mozemy tez się konsultowac, ale czasem to tez mozna się glupot naczytać. W każdym razie, ja bym czekala dk konca 7 tyg.

Gość gość
I ja też ci radze poczekać do 8 tygodnia..:) i tak jak napisał gość wcześniej zrobić bete wtedy bedzie wszystko jasne:)

Gość gość
Ja poszłam do lekarki w 5 t i 4 d stwierdziła puste jajo płodowe ( wcześniejsza ciąża poronienie w 8 t) wyszłam załamana umówiłam się do innego dobrego lekarza który stwierdził że ciąża jest starsza nisz wskazuje na to data miesiączki był dzidziuś z bijącym serduszkiem. Między wizytami mineło ponad 2 tygodnie do tego drugiego lekarza zawsze są gigantyczne kolejki, to były najgorsze 2 tygodnie w moim życiu !!!! Nie załamuj się 5 tydzień to za wczesnie na wysuwanie takich teorii !!! wszystko jeszcze przed tobą. ból brzucha też miałam to normalne, ile trwała wizyta mnie ta p***a badała może 1-2 minuty, a badanie czułam z 2 h brzuch mnie tak bolał. Dużo zależy od lekarza jak widać moja góła zafundowała mi 2 tygodnie koszmaru !!! dodam że kompetentny lekarz pracował na tym samym sprzęcie. Przepraszam za lakoniczność mojej wypowiedzi ale jak sobie przypomną to aż mnie coś trafia

Gość gość
gość dziś cd też nie miałam pęcherzyka żółtkowego a raczej durna lekarka nie potrafiła znaleźć do to była już jak się okazało połowa 6 t więc choć pęcherzyk źółtkowy powinien być. Zrób sobie betę jak prawidłowo wzrasta to wszystko ok ja tak wtedy zrobiłam ale i tak odchodziłam od zmysłów

Gość Nenka3113
A co to ta beta? I na czym polega? Pierwsza ciąża, nikt nie wie jeszcze i nie mam kogo zapytać ..

Gość gość
To badanie z krwi, ktore wykrywa hormon ciazowy, koszt ok. 30 zl. Wynik jest często tego samego dnia. Robi się jedno i drugie po 48 h i sprawdza jak przyrasta wynik. Wg tego wiadomo czy ciąża jest prawidłowa, ektopowa czy jej nie ma.

Gość Nenka3113
Aha. Dzięki napewno zrobię .;)