Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to depresja

Polecane posty

Gość gość

Mało rzeczy mnie cieszy, nie mam ochoty na seks. Często czuję się smutna. Życie to tylko praca, nauka angielskiego, wieczorem telewizor. Tylko, że... teoretycznie nie mam żadnych problemów. Wygodne życie, fajny mąż, dobra praca, pieniądze. Już mi się chyba w d***e przewraca od tego wszystkiego..

Gość gość
seks z rana lepszy niż śmietana dziewico

Gość gość
Depresja ma to do siebie ze pojawia sie bez powodu, czasem wystarczy zimowa pora roku, wtedy pojawia sie okreslenie SAD czyli sezonowa. To czwarta choroba na swiecie pod wzgledem czestotliwosci, jesli dajesz rade pracowac i normalnie funkcjonowac to jeszcze nie jest tak zle, ale moze sie nasilic w wiekszym stresie lub utracie kogos bliskiego.

Gość gość
Ja mam zawsze zimówkę ale jestem w stanie funkcjonować, chociaż kiedyś miałam tak ostre jazdy, ze chciałam się zabić :( No niestety, to przykra choroba i wpędza człowieka do grobu. Po tym co przeszłam sama jestem w stanie jakoś się kontrolować. Gdy jest mi gorzej to wiem, że powinnam więcej się ruszać, posłuchać pozytywne muzyki i zamiast żreć czekoladę to zrobić sobie sałatkę. Początki łatwo jest zwalczyć, później to już dupa. A czy to depresja to trudno powiedzieć, ale jeżeli to trwa już miesiąc to lepiej się nad sobą zastanowić ;)

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi. Wzięłam się trochę dzisiaj za siebie.Wysprzątałam mieszkanie, powiesiłam firanki, ubrałam choinkę. Pogorszenie nastroju mam już od 3 miesięcy. Często przez to kłócę się z mężem. Boli mnie głowa praktycznie codziennie ( biorę apap). Stresu mam sporo ( firma i te sprawy). Może macie rację,że to zimówka. Na razie funkcjonuję, pracuję. Myślicie, że warto jest skorzystać z pomocy psychologa?