Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie... odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość gość

Takie mam pytanie otóż ze względu na pracę dodatkowa jaka wykonuję (ale to nie jest istotne) po prostu chciałabym po porodzie od razu po kilku dniach przestawiać dzidziusia na butelkę. Oczywiście mleko będę ściągała i nim będzie karmione dziecko. Stąd moje pytanie - czy przestawienie dziecka na butelkę jest trudne? Nie chce się tutaj rozpisywać, poproszę tylko o konkretne odpowiedzi jak to było u was drogie mamusie...

Gość gość
U mni nie było zadnego problemu piła każdego mleko z każdej butelki i z piersi też

Gość gość
dziękuje :) mam nadzieję, że u nas też nie będzie problemu

Gość gość
Dziecku dużo łatwiej pić z butelki niż z piersi. Problem mógłby być w drugą stronę.

Gość gość
Z piersi na butelke nie bedzie pl roblemu... ale wiesz jaki yo klopot z tym odciaganiem? Kolezanka nie mogla karmic piersia ze wzgledu na serduszko corki- byl to dla niej zbyt duzy wysilek i ona sciagala. Ile sie z tym umeczyla... szok. Karmila butelka, odbijala, kladla spac, przewijala i odciagala. I tak w kolko. Co 2-3h pol h to odciaganie.. poki jest maly noworodek to ok, ale kilkumiesieczne dziecko ktore nie spi to juz klopot. Najlepiej by było jakby piła i z piersi i z butelki gdy bedzisz w pracy.

Gość gość
U mnie corka nie chciala butli ,mialam kryzys zaraz na poczatku ,bo nie mialam wogole mleka.Dziecko plakalo i bylo glodne denerwowalo sie przy piersi i niespalo w nocy.Probowalam podac mleko i corka wolala byc glodna niz pic z butli.Naszczescie mleko mi przyszlo po 3 dniach i dziecko zaczelo sie najadac.Ale to chyba zadki przypadek ,bo z tego co mowia kolezanki zadna nie miala problemow.Ja mialam takie nie butelkowe i nie smoczkowe dzieci.

Gość wifigdańsk
zalezy od dziecka. moja pierwsza wolała butelke,druga tylko pierś.

Gość gość
Zgadzam się, ja nigdy nie potrafiłam uciągnąć laktatorem, a namęczyłam się co niemiara. Przypuszczam, że dość szybko zrezygnujesz z odciągania i przejdziesz na mm. Mojemu dziecku jest odobjętnie pierś czy butelka. Ssie pierś bez problemu, a herbatki i soczki podaję w butelce. Nie piszę oczywiście o noworodku, tylko o 10-miesięczniaku

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Zanim zdecyduje się Pani na produkt konkretnej marki, warto zastanowić się nad preferowanym sposobem karmienia dziecka. W zależności od odpowiedzi na to pytanie, rekomendowałabym inny rodzaj butelki. Jeżeli zamierza Pani karmić dziecko naturalnie, a butelkę wykorzystywać tylko do "dokarmiania" malucha (np. w sytuacjach, kiedy dziecko zostanie bez mamy pod opieką innych osób) lub po to, aby podawać inne rodzaje napojów, warto zaopatrzyć się w butelkę przeznaczoną do karmienia mieszanego, np. AVENT z serii Natural. Taka butelka wymaga nieco silniejszego ssania, tzn. takiego, którego wymaga od dziecka także karmienie naturalne. Zarówno pod względem tempa wypływu pokarmu, jak i smoczka przypominającego kształtem brodawkę sutkową, dziecko nie odzwyczai się od piersi. Jeżeli jednak od początku zakłada Pani karmienie dziecka wyłącznie butelką, może Pani spróbować podać dziecku klasyczną butelkę do karmienia. Decydując się na konkretny model butelki, warto wybrać taką, która wyposażona będzie w dedykowany system antykolkowy, zmniejszający częstotliwość występowania kolek u dziecka, który został przetestowany pod względem skuteczności. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.