Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jae

problemy i hipotezy jakie mogą być???

Polecane posty

Gość Jae

Mam problem z napisaniem problemów szczegółowych i hipotez szczegółowych. Problem główny jak mi się wydaje to : Czy działania Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie spełniają oczekiwania podopiecznych? Hipoteza główna: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie podejmuje wiele działań i inicjatyw na rzecz poprawy jakości życia osób niepełnosprawnych, które w większym stopniu spełniają ich oczekiwania. Z rysunku przedmiot badań własnych wymysł promotora badane powinny być: 1. charakterystyka osób korzystsających z pomocy. 2. formy wsparcia w ocenie podopiecznych i pracowników. 3 rodzaje dostepnej pomocy. Ktoś pomoże.

Gość gość
1. Charakterystyka osób korzystających z pomocy. Czyli osoby niepełnosprawne fizycznie i mentalnie (na wózku, o lasce, chodziku, niewidome, z opóźnieniem rozwojowym, nadpodbudliwe itp). 2. formy wsparcia w ocenie podopiecznych i pracowników. Czyli wsparcie w formie pracowników socjalnych, ulgi/zniżki pod względem finansowym (np dostęp do bezpłatnego użytku publicznej transportacji; autobus, tramwaj, kolej, metro ), pomoc w domu przy sprzątaniu, przygotowywaniu posiłków, zakupy. Osoby towarzyszące w czasie wizyt do lekarza, dentysty, itp. 3. rodzaje dostepnej pomocy Zapomoga finansowa Serwis/agencja udostępniający pracowników do pomocy (pielęgniarzy i osoby pomagające w codziennych czynnościach ) Narzędzia/przybory potrzebne do poruszania się (laski, chodziki, wózki itd)

Gość gość
P.S. Czy działania Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie spełniają oczekiwania podopiecznych? Raczej nie :-) PL jest 100 lat za Murzynami w tych sprawach. Ledwie co niektóre chodniki są przystosowane do wózków, a podjazdy w miejscach publicznych też jeszcze raczkują. O niewidomych nie wspominając np brak specjalnych sygnałów dźwiękowych na skrzyżowaniach i przejściach dla pieszych aby niewidomy wiedział że światło się zmieniło. Temat rzeka!

Gość gość
Tylko trzeba pamiętać,nie wszystko zależy od PCPR on ma tylko określone zadania do wykonania

Gość jae
Tylko trzeba pamiętać,nie wszystko zależy od PCPR on ma tylko określone zadania do wykonania

Gość gość
Więc wejdź na ich stronę internetową i będziesz mieć wszystko napisane (zakres ich działania i wykonań). Możesz też zadzwonić i się ich tam zapytać. Napisałam Ci tylko ogólnie, a reszta należy do Ciebie :-)

Gość jae
Dzięki bardzo, ale chodziło mi o problemy i hipotezy szczegółowe.