Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość air optix aqua

Soczewki zachodzą mgłą, co robić?

Polecane posty

Gość air optix aqua

Od 4 dni noszę soczewki, ale zachodzą mi mgłą, obraz rozmazuje się, niekomfortowe to jest, denerwuje mnie. Czy to jest kwestia tego że oko się przyzwyczaja i to minie? Jak u was było z tym na początku?

Gość gość
a jakiego płynu używasz do soczewek? może to wina płynu ja tak miałam z renu - oczy mnie szczypały i soczewki były takie własnie jak opisujesz. zmieniłam płyn i jest ok

Gość gość
Płyn mam opti free pure moist. A jaki masz teraz?

Gość gość
mam opti free, ten zielony. od lat mi się sprawdza. soczewki noszę już ponad 10 lat. i tylko opti free jest dobry dla mnie. w takim razie nie wiem, może powinnaś iść do okulisty, może jesteś uczulona na ten płyn. u mnie było jeszcze coś takiego, że kiedy zdarzyło mi się długo płakać w soczewkach to później też miałam problem z ostrością, mgłą. pewnie to była wina soli zawarta w łzach i jakos wpływała na stan soczewek

Gość gość
A czy mogę zmienić płyn w trakcie użytkowania danej pary soczewek? Czy dopiero jak nowe soczewki otworzę czyli za miesiąc?

Gość gość
nie wiem czy płacz uszkadza soczewki, wiem tylko, że miałam po tym kilka dni problemy z ostrością widzenia i niestety nie widziałam w nich już idealnie dlatego staram się nie płakać gdy mam założone soczewki wiem, brzmi to śmiesznie, ale w moim przypadku parę razy "zepsułam" sobie przez to ostrość widzenia jeśli chodzi o wymianę płynu - poczekałabym do następnej pary płyny mają różne składy i nie zawsze korelują ze sobą

Gość gość
pomasuj zamknieta powieke palcem, soczewka wtedy ulozy sie na oku i bedzie juz ok. Tez tak mialam gdy zaczynalam nosic soczewki. :)

Gość gość
z początku też tak miałam, i kilkakrotnie zmieniałam płyn do soczewek aż trafiłam na taki, który nie mial dla mnie żadnych skutkow ubocznych. Możesz bez problemu zmienić płyn w trakcie noszenia tych soczewek. Kupuj na początek te malutkie buteleczki, szkoda wydawać kasę na dużą butlę którą może wylejesz. Podczas noszenia soczewek możesz zakraplać oczy tym samym plynem, którym je myszesz. Możesz też kupić krople do oczu - ale zawsze sprawdź, czy można je stosować podczas noszenia soczewek. Soczewki noszę już 14 la, więc sporo z nimi przeszłam ;)

Gość gość
Umyj je płynem porządnie ,to pomoże ...

Gość gość
Sa brudne i dlatego masz obraz zamglony...

Gość gość
niestety, ale to kwestia dopasowania odpowiedniej marki i promienia soczewek- tak by soczewka idealnie przylegała. ja np w soflensach 59 mam beznadziejną ostrość- pod koniec dnia, to juz mam problem z czytaniem tekstów, niestety, ale musisz szukac innej marki