Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MJSmama Wojtusia

karmienie piersią i dokarmianie mlekiem modyfikowanym 5 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość MJSmama Wojtusia

mój synek ma 5 miesięcy i waży 6,5 kg, lekarz twierdzi że bardzo mało i radzi go dokarmiać modyfikowanym. Ja uważam że mam mleko w piersiach lecz sama juz po tym wszystki "głupieje" i nie wiem. Chciałabym sie dopytać, czy któraś z Was też tak miała że rano i wieczorkiem podawała butelkę z mlekiem modyfikowanym a przez dzien i noc nadal karmiła piersią? Jak znosiły to Wasze maluszki , co było z kupką i brzuszkiem ?

Gość jawerty
no nie wiem czy waży mało, bo mój synek ma 6,5 mies. i waży 6430 - lekarz powiedział, że po prostu jest drobny. Wyniki z krwi i moczu ma dobre. Dopiero teraz zaczynam mu wprowadzać zupki - myślę, że kaszę na śniadanie za jakieś 2-3 tygodnie.

Gość gość
tez myślałam o kaszce ryżowej na wieczór ...

Gość gość
Na pewno nie dokarmialabym mm bo nie będzie chciał już ssać piersi a szkoda by było. Waga dziecka zależy od wagi urodzeniowej może częściej go przystawiaj?

Gość gość
O kurde. Moj wazyl 6200 w 7 tyg zycia. Ale urodzil sie 4400

Gość gość
Może po prostu posłuchaj lekarza a nie wypowiedzi na forum. Każde dziecko jest inne i lekarz Twojego dziecka będzie wiedział co dla niego dobre. A z tego co wiem mm nie jest trujące.

Gość gość
W wieku 6 miesięcy dziecko powinno podwoić swoją masę. Jak to wygląda u Twojego Malucha? Mój jak miał 6 miesięcy, to ważył podobnie.

Gość gość
A nie w czwartym miesiącu? Ja dokarmiam mojego czteromiesięcznego synka mm, dwa razy dziennie i to nie dlatego że nie mam pokarmu ale po samej piersi miał straszne zaparcia,a to mleko pobudza mu jelitka. Nie daje też całej butelki,bo i tak nie jest w stanie jej zjeść,ew. Dokarmiam cycem. Nie zauważyłam żeby nie chciał ssać cycka...

Gość gość
I też mam Wojtusia:))

Gość gość
W szóstym podwoić masę urodzeniową , a w dwunastym potroić- tak mniej więcej.

Gość gość
Moj ma 3 miesiące i wazy 7 kg

Gość MJS mama Wojtusia
dziekuję za odpowiedzi. :) Jeśli mój Wojtuś powinien podwoić swoją wagę to tak jest, bo urodził się w 37 tygodniu z wagą 3230 wiec teraz w 5 miesiacu waży 6500. Mój pierwszy synek był na piersi przez 8 miesiecy i w 5 miesiącu ważył 7200 :) ale on urodził sie w 41 tygodniu waga 3600.