Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dostanę od endokrynloga

Polecane posty

Gość gość

jakieś zaświadczenie o tym że jestem przewlekle chora ( hashimto) To lekarz prywatny, wizyta kosztuje 70 zł. Czy za takie zaświadczenie dodatkowo zapłacę? Czasem mi zabraknie tabletek a nie mam zamiaru płacić 70 zł za receptę co 3 miesiące ;/ Mając takie zaświadczenie inny lekarz też mi może wypisać nie?

Gość gość
pewnie, ze dostaniesz. zanies do internisty i bedzie ci przepisywal leki zgodnie z ustawiona dawka.

Gość gość
ja dostałam taki świstek jakie leki biore i lekarz rodzinny mi wypisuje recepty

Gość gość
A płaciłaś za to dodatkowo ( ja chodze prywatnie od początku, boje sie ze mi każe zapłacić dodatkowo)

Gość gość
nie zartuj :D dostaniesz za free. to jest ich psi obowiazek.

Gość gość
Oby bo to kupe kasy kosztuje. Musze zrobić całą trójkę tarczycową. ( 18x3) Do tego ferrytynę, B13 ( 35 +32= Witamine D jakies 50 zł. wizyta 70 + leki sam euthyrox jest tani ale suplementacja juz niekoniecznie. To jakieś 240 +leki.

Gość gość
ale dlaczego nie chodzisz na nfz? ja tez mam hashi i chodze 2 x w roku panstwowo. niby z jakiej paki mam lazic prywatnie? to jest choroba przewlekla, nigdy sie jej nie pozbedziemy, wiec trudno zebys za kazdym razem musiala bulic. po co ci tyle suplementacji? O_O rozumiem D bo mamy zime, ale po co ladowac w siebie tyle tabletek?

Gość gość
1. Jestem na początku lecznia. Bardzo źle sie czuj****ardzo wypadaja mi włosy stąd te badania. Walczyłam 3 miesiace i 0 efektów wiec trzeba sprawdzić niedobory i wykluczyć anemię. Na razie jestem na etapie ustalania właściwej dawki i suplementacji. 2. Moja sytuacja jest dośc skomplikowana. Często wyjeżdzam z kraju na umowy zlecenie i CZĘSTO nie mam ubezpieczenia, dlatego ciężko mi ustalić termin wizyty u endokrynologa na NFZ. 3. Tak więc na razie leczę sie prywatnie ale jak już będe miec ustaloną dawkę tyroksyny i będe sie dobrze czuć i będzie potrzebna tylko wizyta kontrolna raz w roku to raz w roku bede raczej szła prywtanie wtedy kiedy będe mogła a po ewentualne recepty do lekarza rodzinnego wtedy gdy będe mieć Ubezpiecznie. Po to mi ten papierek. W sumie przy okazji wizyty u innego lekarza z takim papierkiem myślę ze też nie bedzie problemu. No i za granica mi się przyda.