Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nienawidzę mojego ojca, ale...

Polecane posty

Gość gość

szkoda mi trochę, że mały nie będzie miał kontaktu bo go lubi...

Gość gość
najgorzej że często widujemy się w okolicy i mały idzie do niego i gada, albo coś pokazuje a ja stoję jak kołek. a nie wytłumaczę mu dlaczego ma dziadka unikać

Gość gość
jak takiemu maluchowi wytłumaczyć...

Gość exdebill_rzuca okiem
a dlaczego ma dziadka unikać?

Gość gość
bo ja go znać nie chcę, wyrządził krzywdę (pośrednio) także i mojemu dziecku...

zabrakło Ci konsekwencji, zeby w ogóle tego kontaktu nie było to już pozwól na niego - pod nadzorem oczywiście - nie wnikam jaka krzywda, ale nie przenoś tego na dziecko teraz; jesli dziadek bedzie nie w porządku to dziecko z czasem samo do tego dojdzie

Gość gość
ja nie pozwalam ale ze względów nie zależnych ode mnie widuje go. sąsiedztwo i przedszkole itd.

dlatego piszę, że jak juz wie kim jest twój dziadek i go lubi to zostaw tak jak jest, chyba, że by to groziło dziecka życiu lub zdrowiu. Ja swoje dzieci w tych sporadycznych momentach kiedy istniala mozliwość kontaktu po prostu zabierałam z zasięgu. czasem jest tak, że kiepski ojciec jest duzo lepszym dziadkiem, wiec sama musisz ocenić

Gość gość
Ja też nie znoszę mojego ojca. Bił mnie bardzo, moją siostrę też. Nie dawał pieniędzy, zabierał jedzenie, itp. Po latach przeprosił, ale żal pozostał. Dziadkiem jest bardzo dobrym, ale nigdy nie zostawiam dziecka pod jego wyłączną opieką.

Przeprosił i jest dobrym dziadkiem - to masz szczęście ( w nieszczesciu):)

Gość gość
ja po prostu mam przez niego ogromne problemy finansowe a on się cieszy jak głupi do sera.... nie wybaczę mu tego, zwłaszcza, że on okradając nas nie czuł się winny i dalej nie przeprosił nawet

Nie wybaczja, ale jeśli nie odcięłaś kontaktów od razu jak dziecko przyszło na świat to jak chcesz to teraz zrobić?

Gość gość
oni nie mieli kontaktów żadnych oprócz spotykania się w sąsiedztwie właśnie... nawet kiedyś powiedział do niego PAN. a kiedyś jak był na Mikołaja, to nawet butów nie zdjął, zostawił prezent i poszedł. ale mały taki jest, że na ulicy gada z nim, podchodzi, jest towarzyski