Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 22 lata.

Polecane posty

Gość gość

Jestem za mloda na dziecko? Ile mialyscie lat jak zaszlyscie w ciaze?

Gość gość
kochana nie martw sie :* Ja mam obecnie 23 lata, gdy mialam 21 lat wyszłam za mąż,nie nei wpadłąm,poprostu chcieliśmy, a teraz konczymy studia-znaczy on konczy bo ja w ciąży jestem :) to ty powinnas zadecydowac kiedy i w jakim momencie chcesz miec dzidzi :D moj oszaał bardzo :D A brzuszek już duży :) jak dla mnie jesli masz partnera itp to smialo, jesli to tania znajoosc,ktora sie sypie nie warto,jesli jestes sama bedziesz miec duzo klopotow,ale szczescia zycze :)

Gość gość
Chcialabym z jednej strony coby po 30 juz miec w miare odchowane i mirec sile jeszcze poszalec, a z drugiej sie boje ze sobie nie poradze, itp. Faceta mam, czasem cos przebakuje o dziecku ale udaje ze nie slysze.

Gość gość
A moze najpierw slub a potem dzieci ? Faktycznie mloda jeszcze jestes i nie wiadomo jak moze zareagowac na to facet, pogadaj z nim co o tym sadzi itp :)

Gość gość
No wlasnie dlatego was pytam czy dla was to za mlodo miec 22 lata i wziac slub i miec dziecko?

Gość gość
Facet jest starszy. Wszyscy juz jego znajomi po slubach i z dziecmi lub dziecmi w drodze. Czuje ze on tez by chcial. Ja tak po cichu tez. Ale nie zaczynam tematu bo nie chce wyjsc na zdesperowana malolate. A on nie zaczyna bo pewnie mu glupio tak zaczac bo jak juz cos napomknie to go gasze albo udaje ze nie slyszalam:-)

Gość gość
Wg mnie pragnienie dziecka jest ważniejsze niż wiek. Ja miałam właśnie 22 lata kiedy wyszłam za mąż, urodziłam ponad rok później. Skończyłam studia, później kolejne i poukładałam sobie życie całkiem nieźle. Najważniejsze są cele i konsekwencja w dążeniu do nich a w kwestii dzieci miłość ;-) jeżeli mogę coś radzić najpierw weź ślub, później myśl o dzieciach.

Gość gość
Tylko jak czytalam podobne tematy to ciagle babki pisaly " najpierw studia, potem praca, potem ustawka zyciowa, a potem macierzynstwo " tylko ze czesto jest tak ze jak osiagnie sie juz pierwsze 3 punkty to okazuje sie ze kobieta ma 30 na karku, i problemy z zajsciem, albo brak sil zyciowych do wychowywania dziecka albo rozstaje sie z mezem/facetem. A ja nie chce potem latac po lekarzach albo na invitro, albo byc umeczona 30 letnia matka. Pozatym moja mama mi mowila ( bo mnie urodzila majac 20 lat mojego brata majac 24 a moja siostre majac 30) ze wiecej energii miala jak urodzilaw wieku 20-24 lat. Ze jak urodzila moja siostre to tez sie cieszyla ale troszke ja czasami meczylo to wstawanie, kolki, przewijanie itp.