Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie ze nie zapewnie dziecku przyszłości

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży. Mieszkamy u moich rodziców w dość dużym mieszkaniu. Ja obecnie nie pracuję, mąż zarabia 1500 zł. Rodzice są na emeryturze. Ja mam długi i komornika jeszcze z przed zawarcia małżeństwa. Boje się, że nie będę potrafiła zapewnić dziecku godziwej rpzyszłości. Póki będzie małe nie będzie mu przeszkadzało, ze mieszka u dziadków, lecz jak podrośnie, zacznie chodzić do liceum, to boje się, że będzie mogło się buntować...

Gość gość
ile macie lat?

Gość gość
Ja mam 27, mąż 24

Gość gość
nie bój żaby prędzej będzie koniec totalny.

Gość gość
oo masz mlodszego:)

Gość gość
Tak się złożyło. :) Najważniejsze, ze nie myśłi o głupotach, kocha mnie i szanuje.

Gość gość
W sumie dobrze, że mieszkacie teraz u rodziców, przynajmniej nie musicie się zadłużać na bieżąco, nawet mając swoje mieszkanie za 1500zł nie przeżylibyście nawet sami a z dzieckiem to już wogóle... Myślę, że skoro rodzice są na emeryturze to powinnaś jak najszybciej rozejrzeć się za pracą, jak tylko urodzisz zacznij szukać, rodzice pomogą w opiece i jakoś staniecie na nogi. Mąż też może niech poszuka lepiej płatnej pracy. Z dwóch pensji możecie już coś odrzucić mieszkając u rodziców, może w przyszłości pójść na swoje. Wiele zależy od postawy rodziców, czy możecie tam mieszkać dłużej, jak duże to mieszkanie... Ja mam swoje mieszkanie, mieszkam tu z mężem i dziećmi, mamy jakieś pieniądze odłożone a na bieżąco już ciężej odrzucić, chociaż oboje pracujemy i zarabiamy lepiej niż Twój mąż. Trudno jest startować bez pomocy, bez zabezpieczenia.

Gość gość
zgłupieliście? nie macie gdzie mieszkać a robicie dzieci, rzygać mi się chce na takich ludzi...co wy temu dziecku zapewnicie? biedę i kłótnie, bo mieszkanie na kupie zawsze nimi skutkuje, taka prawda!

Gość gość
Są młodzi zdrowi jak wezmą się do pracy to sobie poradzą.

Gość gość
jakby potrafili i mieli możliwości to już by się wzięli - a tak para gołodupców wypuści w świat kolejnego gołodupca-półniewolnika

Gość helena1973
jestem tego samego zdania, gdybym wiedziala ze mam dlugi przed slubem i komornika na karku, to bym najpierw z tego wyszla a potem planowala rodzine, bezmyslnosc totalna

Gość gość
a za 2 lata pewnie strzelą sobie następne i tylko powiększą biedę, pluć na takich to za mało