Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ugięty

Krwawienie

Polecane posty

Gość Ugięty

Witam.Dzisiaj o godzinie 11:30 miałem wyrwaną z lewej strony na dole piątkę oraz szóstkę.Zgodnie z zaleceniami trzymałem gazę przez godzinę i wypłułem.Niestety minęło 8 godzin i nadal mam krawienie z dziąsła i troche spuchł mi policzek w okolicy gdzie ząb został wyrwany.Co mam zrobić ?.Próbować tamować to wacikami czy przeczekać do rana i zobaczyć jak ułoży się sytuacja ?.

Gość gość
zimny okład na policzek, leki przeciwzapalne (ibuprom) i nie dotykaj językiem, może skrzep się wypłukał. Poczekaj do rana, przez noc powinno się zasklepić. I nie jedz, nie pij nic cieplego.

Gość Ugięty
Ok dziękuje za odpowiedź.

Gość Ugięty
Po 12 godzinach krew jak leci tak leciała a zakrzepu brak.Na dodatek twarz coraz bardziej puchnie i boli mnie migdałek.Sam nie wiem przeczekać to i z samego rana udać się do szpitala ?.

Gość Ugięty
Ktoś coś odpisze.Bo człowiekowi pojawiają się najczarniejsze scenariusze w głowie.

Gość gość
Jesli krew nadal leci radze jechac chocby na pomoc medyczna nocna tam cos doradza.Bo jesli trwa to juz 12 godzin to za dlugo.

Gość gość
Przy wyrywaniu zeba bol migdalka jest normalny, opuchlizna rowniez. Nawet przez 2 pierwsze dni mozesz miec krew w slinie lub brunatna sline Jesli jest to bardzo duze krwawienie propnowalabym jednak wybrac sie do lekarza, zeby zajrzal. Po wyrwaniu pierwszej osemki spuchlam jak chomik i na drugi dzien pojechalam do chirurga, ktory mi rwal. Cos tam pogrzebal, przeplukal i powiedzial, ze bedzie ok. Opuchlizna stopniowo zeszla. :)

Gość Ugięty
Dziękuje za wiadomości.Naprawdę pierwszy raz miałem rwane zęby i dlatego strasznie się boje.Chyba kolejna noc nie przespana.Jakby tego było mało często w nocy (jak i w dzień tylko mniej nasilone) miewam napady duszności i już 2 razy chciałem dzwonić na pogotowie.Dlatego strasznie się boje bo niedal że mam ten problem to teraz ciągle krwawienie z dziąsła i to straszne opuchnięcie.Jak do rana nie przejdzie to będę miał dwa powody żeby udać się do szpitala.