Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysokie tetno w ciazy help

Polecane posty

Gość gość

Hej mamusie mam problem 18 yc i mam 105 tetno a cisnienie niskie co zrobic by obnizyc te tetno macie jakies spooby bo az mnie klatka piers boli .basia

Gość gość
no raczej nikt nie pomoze oprócz lekarza ma twoim miejscu nie czekałabym na nic tylko do szpitala tam maja lekarstwa ,które pomoga ,a nie za szkodzą dzidziusiowi powodzenia

Gość gość
no ja tez nie pomoge ale podnosze moze CI ktos cos doradzi. Ja jedynie polecam jechac na IP, wiesz nie ma co ryzykowac

Gość gość
ja tez mam taki puls przy lekko zanizonym cisnieniu, mam jesc duzo produktow z potasem. przez cala ciaze mialam podobny puls , jestem teraz w 40tc i czekam na porod

Gość gość
105? I bylo ok?

Gość gość
W ciazy tetno jest fizjologicznie bardzo podwyzszone i nie jest to nic niebezpiecznego. Chyba,ze masz dusznosci, kolatania itp. Wtedy jak najszybciej na pogotowie. Moze to problemy z watroba,z tarczyca,nerwy? Ja pojechalam na IP z pulsem 127 i niskim cisnieniem,strasznymi dusznosciami. Okazalo sie,ze mam zapalenie nerki. Na obnizenie pulsu podali mi jakis lek, jedna tabletke. i bylo ok.

Gość gość
Ja w ciąży miałam tętno 125. Jak urodziłam wróciło do normy...

Gość gość
tez miałam wysokie tętno i przez to się szybko meczylam. Po porodzie wrócilo do normy

Gość gość
Za duzo jesz produktow konserwowanych, powinnas przerzucic sie na produkty surowe, bez soli. Zadnych pizz, fast foodow, szynek, mielonek. Mieso gotowane bez soli, nie smazone. I absolutnie ZERO SOLI. Sol podwyzsza cisnienie, musisz z niej zrezygnowac calkowicie. Niewlasciewie sie odzywiasz I to dlatego.

Gość gość
Jem malo soli a cisnienie mam niske i puls tez zwsze niski .tylko od kilku dni mi puls podskakuje do 105 .