Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakieToOczy

Jaki to kolor oczu?

Polecane posty

Gość JakieToOczy

Witam, Pytanie 1 jest z pozoru łatwe i ja wątpliwości nie mam, jednak chciałabym poznać Wasze zdanie: Jaki kolor oczu widnieje na zdjęciu? (Wszystkie zdjęcia przedstawiają oczy tej samej osoby, w różnym czasie i oświetleniu). Link do zdjęcia: http://pokazywarka.pl/9iyw02/ Chciałabym uzyskać precyzyjne odpowiedzi, najlepiej z użyciem jednego koloru (aby unikać używania jednocześnie nazw różnych kolorów, typu sino-koperkowy róż). Pytanie 2 natomiast już trochę trudniejsze: Jaki Waszym zdaniem jest kolor oczu PIWNY? Jak byście go opisały? Tutaj już odpowiedzi mogą być bardziej złożone. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi i życzę miłego weekendu. Pozdrawiam :)

Gość gość
Na zdjęciu kolor oczu zielony. Kolor piwny to w przybliżeniu brązowy. Miłego weekendu.

Gość JakieToOczy
Dziękuję za odpowiedź. Przydałoby się jeszcze kilka!

Gość JakieToOczy
up

Gość gość
no zielone a jakie niby?

Gość gość
Ewidentnie piwne

Gość JakieToOczy
No właśnie, dla jednych zdecydowanie zielony, dla innych ewidentnie piwny. Problem polega głównie na tym, że każdy inaczej rozumie "piwne". Ja przez całe życie uważałam, że to jasny brąz, lekko zażółcony, jak tu: http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire2/03312008/8/8/2/7/882714c9d21c90_full.png Inni natomiast twierdzą, że piwne są oczy zielono-brązowe. Jeszcze inni że to średni brąz. Stąd moje pytania. ;)

Gość gość
Podbijam temat

Gość gość
podbijam temat

Gość gość
Mam takie same oczy, to zieleń. Piwne to jasny odcień brązu.

Gość gość
To są oczy zielone, piwne- jak sama nazwa wskazuje, kolorem przypominają piwo, odcień raczej brązowo-złocisty.

Gość JakieToOczy
Dzięki za odpowiedzi! Też uważam, że to zdecydowanie zielone, a nie piwne oczy - choć mają po środku trochę brązu, to liczy się to, na jakie wyglądają z oddali, a wyglądają na zielone.

Gość gość
Taki kolor po ang. nazywa się "hazel" i oznacza właśnie stopniowaną tęczówkę od zielni do brązu, i może być to w różnym stopniu (znaczy, i więcej brązu, i więcej zieleni). Po polsku odpowiada to oczom piwnym: www.pl.wikipedia.org/wiki/Kolor_oczu#Piwne

Gość gość
wy naprawdę nie wiecie jak wygląda zIELONY kolor?:O przecież te oczy ewidentnie są piwne!

Gość gość
no i pisałam o oczach z drugiego linku, bo pierwszy link nie otwiera mi się więc nie wiem jaki tam jest kolor oczu

Gość gość
w pierwszym linku oczy były ewidentnie zielone a nie piwne. Te z drugiego linku są piwne.