Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilija123

Samotna...

Polecane posty

Odkąd pamiętam zawsze byłam odludkiem.. W gimnazjum nie byłam specjalnie lubiana i tylko czekałam aż skończę gimnazjum i zacznę szkolę licealną - chciałam wszystko zacząć od początku. Myślałam, że będzie lepiej, a tak nie jest... Również i w nowej klasie nie jestem tolerowana... A przecież jestem miła, pomocna, a mimo to i tak mnie nie lubią.. Niczym się zbytnio nie wyróżniam - jestem taka jak inna, poza tym, że trochę jestem nieśmiała. Na wiele tematów można by ze mną porozmawiać, ale chyba uważają, że jestem nudna. Podobnie jak w gimnazjum tak i teraz moja klasa niezbyt dobrze się uczy. Ja od zawsze miałam bardzo dobre oceny i tak się zastanawiam, czy to jest tego przyczyna? Że osiagam wysokie noty? Bardzo bym chciała mieć przyjaciółkę, choć stopniowo przestaje wierzyć w przyjaźń. Tak bardzo mi zależy na posiadaniu bliskich mi osób... Takich, dla których będę coś znaczyła... Z którymi mogłabym się śmiać i smucić, po prostu być sobą...

Dlaczego udawać? Praca nad sobą, bycie lepszym człowiekiem to nei udawanie, to rozwój, do któego każdy powinien dążyć. Nie masz zaczac pić i imprezować, masz sprawić by twoja nieśmiałość czy inne cechy cie nie ograniczała w tym co chcesz robić.

Ale w jaki sposób miałabym się zmobilizować, skoro wokół mnie nie ma nikogo i dosłownie nic nie znaczę? :(

1. popraw sobie humor, znajdź drobne przyjemności w życiu, to nastroi cię optymistycznie, nikt nie lubi smutasów 2. nie szukaj przyjaciółki, po prostu rozmawiaj z ludźmi, spróbuj czasem sama coś zaproponować, np. wychodzi nowa część jakiegoś hitu kinowego, pytasz znajomą: masz ochotę wybrać się na film

Rozmawiam normalnie z ludźmi, nie smucę się przy nich; ktoś nawet powiedział, że bardzo optymistycznie podchodzę do życia. Ale to nie zmienia faktu, że przy sobie nie mam nikogo