Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy może mi sie coś stać jeśli w ciągu dnia wypijam tylko

Polecane posty

Gość gość

2-3 kubki różnego rodzaju kawy i jedną szklankę magnezu musującego ? innych napojów nie tykam

Gość gość
A jesz cos?

Gość gość
Pewno, wykorkujesz w końcu :P Nie chodzi o niedobór magnezu ale o kofeinę...

Gość gość
A woda?? w ogóle nie pijesz wody? np nawet rano jak wstaniesz czy parę łyków przed pojściem spać?? ja na dzień dobry wypijam z 200 ml wody i w ciągu dnia po łyku tu i tam tak z litr minimum. poza tym 2 kawy i kilka herbat zielonych lub mate

Gość gość
nie. wychodzę do pracy bez picia i jedzenia, bo mnie potem mdli w autobusie. koło 8mej jedna kawa, potem kolejna o 12stej. potem obiad bez popijania i tak do następnej kawy o 18tej. do domu wracam koło 23 i wtedy wypijam ten magnez

Pracujesz na kamienie w nerkach i zbyt gèstą krew. To powazna sprawa, pij wiècej płynów!

Gość gość
zbyt dużo kawy to brak minerałów i magnezu poza tym odwadniasz się i skóra będzie się za szybko starzeć obciążasz też nerki i zatruwasz organizm bo nie ma w czym rozpuszczać toksyn by je wydalać z moczem

Gość gość
najprawdopodobniej mdli cię właśnie przez to odwodnienie i zatrucie toksynami moja babcia ma niewydolność nerek i właśnie typowy objaw to mdłości, doprowadziła się do tej choroby bo tak jak ty nigdy nie piła więcej niż 3 szklanki herbaty dziennie, po prostu nie czuła pragnienia teraz gdy jest na granicy dializ musi zmuszać się by codziennie wypijać ok 2 litrów wody mineralnej

Gość gość
mdli mnie bo mam chorobę lokomocyjną i tego nie leczę :P z pustym żołądkiem jedzie mi się lepiej