Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w tym kraju

Polecane posty

Gość gość

Polityka prorodzinna w tym kraju jest po prostu tragiczna... Mogę dostać z MOPS po 500 zł na dwójkę dzieci pod warunkiem, że dostarczę im faktury na kwotę 1000 zł. Czyli żeby dostać, najpierw muszę wydać. Pytanie skąd mam wziąć te pieniądze... :( uzbierałam dopiero połowę, reszty nie wykupię, bo mnie na to nie stać. Faktury mogą być tylko na ubrania sportowe i buty sportowe albo podręczniki, komputery i inne urządzenia tego typu. Dlaczego w tym kraju tak jest, człowiek uczciwie pracuje, a i tak na nic go nie stać...

Gość gość
To wina PO :o

Gość gość
Bo Polska jest krajem słabo rozwiniętym ekonomicznie i gospodarczo.I niestety na lepszy socjal jej nie stać.

Gość gość
W sklepie w którym pracowałam babka przechwytywała rachunki innych osób i pisała fakty potrzebującym, a zakupy robił kto inny :D

Gość gość
To nawet nie chodzi o socjal, bo nie liczę na wielkie pieniądze, sama pracuję i staram się zapewnić dzieciom podstawowe potrzeby. Ale po co każą przynosić te faktury. Wiem, że w innych gminach tych faktur nie trzeba mieć, MOPS wypłaca pieniądze ot tak. W mojej trzeba mieć faktury nawet na 5 zł za długopis dla dziecka.

Gość gość
Bo jak ich by nie było (faktur) to wszyscy by rozdrapali to co jest i zabrakło by dla tych najbardziej potrzebujących.

Gość gość
dlatego ja w wieku 30 lat, 7 rok po ślubie nie mam dzieci, chory kraj

Gość gość
Shatyn wszystko doskonale Wam wytłumaczy to urban PO.Za to oszustów z PO i innych partii stać na wystawne życie kosztem obywateli w myśl zasady :"Pluj świni w oczy a ona myśli że deszcz pada".

Gość _Monika27
może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć co to jest ta faktura ? czy to jest taki bardziej rozszerzony paragon ? taki jakby to nazwać "imienny paragon" ? I po co się bierze, wystawia te faktury ?

Gość gość
no niestety nie jesteś posłem , musisz mieć kwity na wydatki :classic_cool:

Gość gość
Monika, dokładnie tak, faktura to taki większy paragon, gdzie masz dane kupującego i sprzedającego. A w MOPSie potrzebują tych "imiennych" faktur żeby potwierdzić, że faktycznie kupiłaś te rzeczy.