Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematycznahisteryczka

Wszy! Pchły!

Polecane posty

Gość problematycznahisteryczka

Witam! Mam problem, od kilku tygodni swędzi mnie głowa, z początku nie zwracałam na to uwagi - jestem alergikiem i wydawało mi się, że to zwykłe uczulenie. Jednak pewnego razu gdy się podrapałam pod paznokciem znalazłam małego robaczka. Przestraszyłam się nie na żarty. Głupio mi było pójść do apteki i poprosić o preparat, bałam się, że spotkam kogoś znajomego jak to w małych miastach bywa. Wysłałam więc tatę i tego samego wieczoru przeprowadziłam akcję odwszawiania. Wyczesałam to paskudztwo, zmieniłam pościel, poodkurzałam itp. W ulotce preparatu kazali powtórzyć czynność po 8 dniach. Było po problemie, chociaż czasem jeszcze się drapałam, ale wydawało mi się, że to jeszcze po starych ukąszeniach. Minęły 2 tygodnie, a wczoraj siedząc na lekcjach zauważyłam, że na włosach mojej koleżanki coś się porusza. Od razu poznałam, że to wsza. Przerażona wróciłam do domu i użyłam preparatu, gdy czesałam włosy znowu zobaczyłam robaki... Czytałam, że ktoś musi to zrobić, bo samemu się nie uda, ale niestety mieszkam tylko z tatą, jestem jedynaczką, a moja babcia jest starszą osobą i jak to starsze osoby ma gorszy wzrok. Nie mam kogo poprosić o to żeby mi pomógł. Od jakiś 2 lat głowę myję codziennie, zawsze wydawało mi się, że włosy to mój największy atut, ale teraz czuję się nie komfortowo. Dodatkowo dzisiaj zauważyłam innego ciemnobrązowego robaka, który wyskoczył z moich włosów. Po przyjrzeniu się mu przez lupę okazało się, że to pchła! Co mam robić? Jestem z natury czyściochem i uwielbiam gdy jest porządek. Nie wiem co robić pomocy. Dodatkowo jeszcze ta koleżanka... Nie wiem czy to ja ją zaraziłam, czy ona mnie.

Gość majka

Ja mogę polecić CichoWsza u mojej córki gumeczki się bardzo dobrze sprawdzają, na tą chwilę udało nam się uniknąć wszy mimo, że już pojawiły się u niektórych dzieci w przedszkolu w innych grupach, ale również pierwsze osoby też mają w grupie u córki więc warto taką ochronę zastosować.

Gość anm
Dnia 17.09.2019 o 12:53, Gość majka napisał:

Ja mogę polecić CichoWsza u mojej córki gumeczki się bardzo dobrze sprawdzają, na tą chwilę udało nam się uniknąć wszy mimo, że już pojawiły się u niektórych dzieci w przedszkolu w innych grupach, ale również pierwsze osoby też mają w grupie u córki więc warto taką ochronę zastosować.

tez polecam