Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pigułki

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w drugim tygodniu brania pigułek, w środę czyli w dzień brania pierwszej pigułki drugiego tygodnia zapomniałam ją żarzyć, w czwartek wzięłam dwie tabletki na raz, w piątek oraz dzisiaj wzięłam już poprawnie, tylko że kochałam dzisiaj się z moim partnerem bez zabezpieczenia, oczywiście zaraz po stosunku szybko siku i się umyć " w środku dla higieny ". Czy istnieje ryzyko że zajdę w ciążę?

Gość gość
Trzeba było zapomnieć też o bzykaniu.Dopiera zaczłaś brać i już zapomniałaś.

Gość SpecDsProbiotyków
Witam , ile czasu minęło pomiędzy dawkami?Opóźnienie zażycia tabletki dłuższe niż 12 godzin stawia skuteczność antykoncepcji pod znakiem zapytania. W większości tabletek antykoncepcyjnych dla zachowania skutecznej antykoncepcji konieczne jest 7 dni niezaburzonego przyjmowania leku. A więc w tym czasie powinnaś się dodatkowo zabezpieczać np.prezerwatywą. Umycie się po stosunku czy sikanie to dobry sposób żeby nie złapać infekcji dróg moczowo-płciowych/polecam po tym także provag żel/, ale w kwestii zabezpieczenia nie ma najmniejszego znaczenia. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na provag.pl

Gość Migea
Moim zdaniem ryzyko jest, pytanie tylko jak długa była przerwa w zażywaniu tabletek. Zabieg: wysikania sie po zbliżeniu nie ma najmniejszego wpływu na zapłodnienie. Czy umycie " w środku dla higieny " masz na myśli irygacje? Nie polecam jej stosowania, bo wypłukujesz sobie całą florę bakteryjną. Lepiej zastosowac provag żel, który wspomaga utrzymanie higieny intymnej ale też łagodzi ewentualne otarcia po seksie.

Gość gość
Co ma pęcherz do macicy?Jest tylko jedna dziura obsługująca pęcherz i macicę to ci/pa.