Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepis na dobre ciasto

Polecane posty

Gość gość

W przyszlym tygodniu przyjezdzaja do mnie rodzice. Postanowilam upiec ciasto, ale kompletnie nie mam pomyslu. Moze ktos z was zna fajny i sprawdzony przepis na wypieki i chcialby sie nim podzielic? Najbardziej lubie jablecznki i serniki, ale jestem tez otwarta na inne smakolyki :classic_cool: Szczegolnie zalezy mi na tym, by ciasto bylo latwe do zrobienia. Mozecie podawac tez linki na fajne blogi. Z gory dziekuje ;-)

Gość gość
Ja p*****le. Poszukaj se sama na blogach i w internecie, miliony tego jest :-o Nie umiesz internetem sie posługiwać? :-o Na you tube se wpisz, tam masz krok po kroku jak się robi.

Gość gość
Ja szukam czegos sprawdzonego i godnego polecenia. Nie mam ani czasu, ani ochoty testowac inne przepisy i metoda prob i bledow dochodzic do perelek 👄

Gość gość
A ja nie mam czasu wyszukiwać za ciebie bo siedze na kafe :-o

Gość gość
Karpatka z paczki :classic_cool:

Gość gość
z 4-5 jabłek obierasz i tniesz na kawałki, podgrzewasz w garnku z 3 łyzkami cukru (to też zalezy od słodkości lub jej braku samych jabłek ;) )łyzeczką cynamonu i 3-4 łyzkami wody, aż zmiękną na ciasto potrzebujesz 4 jajka 2 szklanki mąki szklanke cukru łyżeczka sody oczyszczonej i proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju jajka ucierasz z cukrem, dodaj olej, mąkę,proszek i sodę (opcjonalnie możesz i dodatkowo łyżeczkę cynamonu) miksujesz na wysokich obrotach, dodajesz do tego jabłka (jesli dodasz cały sok ciasto będzie bardzo miękkie nawet dzieci bezzebow moga zjesc ;) ) i deliktanie mieszasz. piec przez 45 do godziny (zaleznie od piekarnika, ja na elektrycznym na 160 stopni czasami wystarczy ledwie 20-25 minut, najlepiej sprawdzaj patyczkiem :) bardzo szybkie i pyszne :)

Gość gość
to zależy jakich ciast poszukujesz, czy biszkoptowe, kruche, na herbatnbikach, przekładane, nie przekładane itd;p

Gość gość
Dzieki dziewczyny ;-) skorzystam. Podawajcie dalej