Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obiady do 10 zl

Polecane posty

Gość gość

czy za taka kwote dasie zrobic dobry obiad na 3 osoby w tym 6 latek

Gość gość
placki ziemniaczane, naleśniki, ziemniaki+jajko sadzone+jakaś surówka, zupy typu pomidorówka, krupnik, ziemniaki pieczone+ udka, czy skrzydełka+ surówka czy ogórek kiszony

Gość gość
Mi po glowie chodzi watrobka z ziemniaczkami, ale to chyba nie jest zdrowe dla dziecka. Druga mysl- nalesniki, zupy... Kurczak caly... Mozesz zrobic na nim zupe, a na drugi dzien obrac miesko i krokiety.ryz z jablkami, mnostwo tego jest... Ja np duzo rzeczy mam w domu i nie musze kupowac za kazdym razem wszystkich skladnikow, latem robie dzemy, surowki do sloikow, ogorki, mroze truskawki, jagody, pozniej mam w sam raz do obiadu.

Gość gość
widze ze biednie. ja kupilam 70dag schabu bez kosci. podzielilam i wszyslo 6 kotletow sporych. do tego zmieniaki oraz marchewka z groszkiem. za mieso dalam 10zł za ziemianki 3zł za 2kg i marchew oraz groszek 4zł. i dodatki typu 2 jajka troszke przypraw oraz.2zł. 20zł i na 2 dni mamy. dla odmiany rosol. peczek wloszczyny, 2 kotki rosolowe, kawalek wolowiny rosolowej i udka 6zł. 12zł mieso mam na 2 danie. z tego robie potrawke cytrynowa. 1zł cytryna. a na 2 dzien.pomidorowka. pomidory 3zł. smietana imakaron. i tez wychodzi ok20zł na 2 obiady na 2 dni.

Gość gość
Wlasnie, nie warto myslec o jednym obiedzie za 10 pln, lepiej zaplacic jednorazowo wiecej i wykorzystac na wiecej dni, ja tez czasem robie tak, ze jak kupuje mieso i jest np ciut za duzo, to mroze i tym sposobem mam kawalek lopatki, zeberek, schabu... Pozniej odmroze i zrobie bigos, kapusta jest przeciez tania, mozna dokupic troche kielbasy,ale niekoniecznie, grzyby tez mam swoje ususzone..potem taki bigos tez starcza na dlugo.

Gość gość
i do potrawki ryz 3zł . na obiad zejdzie 2 woreczki. i 2 zostana na pozniej.

Gość gość
Jak kisz calego kurczaka, to mozesz wyciac piers i zrobic kotlety albo makaron z piersia i warzywami czy cos w tym stulu, a z reszty zupe, mi z takiej zupy tez duzo miesa zostaje,wiec czasem dodaje pieczarki i mozna wlasnie krokiety zrobic albo galaretke z tego robie z warzywami.