Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u psychiatry

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim, jestem młodą osobą, mam 20 lat, jestem kobietą i niestety ze względu na pewne problemy w mojej psychice, mam obsesje na punkcie chorób, panicznie boję się na zachorowania na cokolwiek i niestety często jestem przekonana, że poważnie choruję i że źle się to dla mnie skończy. Postanowiłam, że pójdę z tym do psychiatry/psychologa, whatever, jakiegoś terapeuty który mnie z tego wyciągnie, bo nie potrafię przez to normalnie żyć, nie moge się na niczym skupić, wszystko mi jedno, bo uważam, ze skoro i tak jestem "chora" to po co cokolwiek robić. Wiem, że mam problem i to poważny, od tygodnia siedzę i płaczę, bo boję się że czymś się zaraziłam, piszę do internetowych lekarzy codziennie, byłam też u lekarza i w ogóle wszytko skończyło się nie tak, bo oczekiwałam skierowania na badania, a lekarz mi nie pomógł. Moja mama poradziła mi żebym własnie poszła do lekarza, bo to nie jest normalne. I chciałabym wiedzieć jak psychiatrzy postępują z pacjentami, bo nigdy nie byłam u takiego lekarza? Może ktoś z Was miał podobne zaburzenia? Czy lekarz bardziej z pacjentem rozmawia, czy przepisuje leki i pacjent ma liczyc na to, ze pomogą?

każdy psychiatra stosuje inną metodę leczenia, ale ja radziłabym ci najpierw poszukać pomocy u psychoterapeuty. On ci pomoże poradzić sobie z Twoją przypadłością, pomoże skupić uwagę na czymś innym, znajdzie rozwiązanie. Psychiatra może zaproponować leki, ale po co się truć skoro jesteś na tyle młoda, że razem z psychoterapeutą możesz popracować nad sobą. nie bój się, bo Twój problem dotyka wiele osób i na pewno nie jesteś w sytuacji bez wyjścia.

Czytając to przejęłam się Twoim problemem,wiele osób ma podobny problem ,ale z Tym nie walczą ,może warto zapisać się na wizytę ,jeżeli jesteś z Warszawy mogę Ci polecić klinikę psychomedic.pl ,podrzucę Ci link ,żebyś nie musiała tego szukać http://psychomedic.pl/ .Powiem Ci ,że kadra ma renomę bo są pod kierownictwem prof.Kobayshi ,zresztą co ja Ci tu będę opowiadała,najlepiej zadzwoń to się dowiesz co tam Cię interesuje tel.22 299 11 22

Gość gość
Nie jestem z Warszawy także dzięki bardzo, ale raczej nie skorzystam. Spróbuję na razie w swoich okolicach :)

Psychiatra w trakcie wizyty pyta o różne rzeczy - ogólne funkcjonowanie, nastrój, apetyt, jakość snu oraz inne objawy. Powinnaś szczerze odpowiadać na zadawane pytania. Po takim wywiadzie zaleci podjęcie odpowiedniego sposobu leczenia - farmakoterapię lub psychoterapię. Celem psychoterapii jest zmian sposobu myślenia, przeżywania lub zachowania, które wywołuje cierpienie. Proces ten bywa długotrwały, ale daje dobre efekty. Stosowanie leków czasami jest konieczne, lecz zazwyczaj jest to doraźna metoda. _____________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość Olka

Według mnie taka wizyta jest bardzo potrzebna. Sama przechodziłam przez to i jestem zadowolona. Nikt nie pomógł mi tak jak psychiatra, a byłam w spess medica w Piotrkowie Trybunalskim. Tobie też pomoże, polecam się udać