Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przygotować się do Świąt?

Polecane posty

Gość gość

W piątek spotkałam się w bibliotece z moim promotorem pracy licencjackiej i pomagał mi w jej pisaniu. W międzyczasie zagadałam się z nim odbiegając od tematów związanych ze studiami. On zapytał mnie jak spędzam święta, powiedziałam mu, że jestem sama i że pewnie jakoś szczególnie ich obchodzić nie będę. Trochę mnie dopytywał o rodzinę, bliskich to mu opowiedziałam jaką mam sytację. Mniejsza z tym.. On powiedział mi, że też spędza święta sam.. Zrobiło mi się go jakoś szkoda bo to starszy człowiek i zaprosiłam go do siebie, powiedziałam, że zawsze możemy w razie co zająć się pisaniem pracy, a on się zgodził! I teraz nie wiem co wykąbinować. Mieszkam w małym mieszkanku, nie wiem jak je ładnie udekorować i jakie potrawy przygotować, a czasu dużo nie zostało. Pomocy!

Gość gość
masz problem...dizajnera wynajmij. Zrób wszystko jak zwykle robisz, ugotuj jakies dania które chciałabys zjesc, kup sernik i ok.

Gość gość
skoro to starszy i samotny człowiek na pewno się ucieszy z samego towarzystwa, ale skoro zaprosiłaś powinnaś zadbać o kilka tradycyjnych potraw :) nie muszą być drogie, śledź, jakaś ryba dobre ciasto pierogi barszczyk itp

Gość gość
a co do wystroju, nie dajmy się zwariować komercją, choinka, mały stroik ze świeczką na stół i ładne serwetki wystarczą

Gość gość
W ostatnich latach nie obchodziłam jakoś szczególnie Świąt więc nic szczególnego nie przygotowywałam.

Gość gość
Najważniejsze to przygotuj świeżą pościel! :D

Gość gość
tak jak napisałam, pierożki, uszka, barszczyk, jakaś sałatka jarzynowa, makowiec i sernik :D no i rybka obowiążkowo! ja w tym roku też sama jestem, mama mi zmarła ale święta zrobię :)