Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ruchy dziecka w 19tc

Polecane posty

Gość gość

Hej mam do was pytanie czy czulyscie juz ruchy maluszka juz w 19tc czy one by intebsywne i caly czas juz czy delikatne ?

Gość gość
ja poczulam po 20tc no i na poczatku to nie regularnie bo np. jednego dnia culam delikatnie a przez dwa kolejne nie ale z dnia na dzien czulam wiecej :) mam lozysko na przedniej scianie co powoduje mniejsza czulosc ruchow

Gość gość
A ja nie wiem nawet :-( co i jak mam usg za tydzien ale czuje dosc mocne zasem czssem delikatne ale wiem ze mam tylozgiecie macicy

Gość gość
no ale tylozgiecie macicy to akurat nie ma tutaj nic do znaczenia.. jeszcze 2-3 tyg i bedziesz czula wyraznie. Ja jestem wktualnie w 32tc i juz czasem mam dosc tego mojego mlodego jak mi nogi w zebra wpycha :D takze ciesz sie ostatnimi tygodniami spokoju ;)

Gość gość
Alw soe cieszysz chyba z dziecka co:-)? Ja zauwazylam ze fika jak slodkie zjem , kwasne badz siedze sobie i odpoczywam .. a jak za dlygo cos robie to tez mi bryka ale tak jakos inaczej :-) tak laskocze

Gość gość
Ja zaczęłam czuć.ok 20 tyg. Pod koniec ciąży normalnie budziła mnie o 6 kręcąc się.bardzo.i po urodzeniu przez jakiś czas budziła się o tej 6 :)

Gość gość
oj po slodkim to i moj szalal, teraz juz jest glowka do dolu i te nogi w zebrach naprawde czasem tak bola, ze az zly mi nieraz pojda jak znienacka uderzy, teraz to juz tak bardziej sie rozpycha niz rusza no bo pewnie juz ma mniej miejsca ;) a czy sie ciesze? hmm.. dzidzius nie planowany ale kochany juz bardzo :)

Gość gość
Ja tez tak jakos specjalnke nie planowalam--:) chcialam ale nie myslalam ze befzie tak szybko duzo sie juz ze mna nacierpial przez tate ktory nas zostawil od 10 tc .ale damy rade jak mnie tak stuka to soe ciesze wiem ze niedlugk befzie ktos na swiecie kto bedzie ze mna i mnie nie zostawi samej moja dzidzia :-)

Gość gość
rozumiem bo ja rowniez z moim chlopakiem przechodze kryzys i nie wiem czy nie zostaniemy sami :( ale trudno. ojcem bedzie zawsze

Gość gość
Ciąża nie była dla mnie sielanka o której piszą w gazetach ale mimo to wiedziałam właśnie ze moja córeczka jest we mnie i ze juz nigdy nie będę sama. Teraz właśnie śpi koło mnie a ja nie potrafię przestać na nią patrzeć :) a ma 1,5 roku :)

Gość gość
Dziewczyny ale nie wiem czy to nie lepiej teraz się rozstać i od początku być samotna matka czy lepiej żeby dziecko było świadkiem kłótni i awantur a ty później dochodzosz do siebie miesiąc. Tak to masz czas żeby sama się ogarnąć a.jak dziecko się rodzi to czujesz i wiesz ze masz być silna.

Gość gość
gdyby to bylo takie latwe :/ latwe jest dla kogos kto sam nie mial takiej sytuacji i nie wie c tzn.wychowywac samotnie dziecko

Gość gość
To ja autkrka ja pisalam wlasnie o tym jak tatus dziecka jtorw noszę w sobie nas zozstawil zostawil nas z dnia na dzien to bylo etraszne przeżywalam to tak ze pol miasts mnie slyszalo niesamowity smutek zal . Tesknie za nim nie moge spac itp . Ale moja rodzina i wszyscy wokol mowili ze damy rade a lepiej jak na samym początku niz pod koniec ciąży by mnie zostawil albo jakbym urodzila tak przeżywa lam to bardzo .a teraz sie ciesze wiem ze nie zasługuje na dzievko nie pisze nie dzwoni nie pyta jak sie czuje ..pal mu licho .

Gość gość
Ja mam męża ale do roku miałam wrażenie ze sama wychowuje dziecko. Zauważył to i się przestraszył jak musiał zostać z dzieckiem a.dziecko.godzinę mu darlo się bo nie chciało z nim być. 3 miesiące budował z dzieckiem ta wiez która powinna być od początku i teraz sam mówi ze żałuję tego roku

Gość gość
Ja za to zyskalam pogodzilam sie z chlopakiem którym bylam przed ojcem dziecka i sie mna i moim brzuszkiem opiekuje jak prawdziwy przyszly tatus i mnie akceptuje .-:)

Gość gość
A dzis sobie latam do wc jak szalona i caly czas mi sie siku chce kurcze :-)