Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko w wieku przedszkolnym samo w toalecie w markecie co myślicie

Polecane posty

Gość gość

Moj syn ma 5 lat. I jak chce siku na zakupach a jestem bez męża to on chodzi sam do męskiej toalety bo do damskiej nie chce. A jak wy postepujecie? Puszczacie dziecko? Zabieracie do damskiej, czy wchodzicie do męskiej gdzie swoją potrzebę do pisuaru oddaje obcy mężczyzna

Gość gość
Ja zabieram syna do damskiej lub do takiej dla matek z dziećmi. Te toalety sa tak obrzydliwe, ze mam opory żeby wpuścić tam dzieciaka samego

Gość gość
I tak do 18stki będziesz zabierać do damskiej?

Też zabieram syna do damskiej, ale on ma dopiero niecałe 4 lata. Inne mamy też widzę, że tak robią, ale chłopcy około 6 lat już raczej sami chodzą do męskiej, a mamusie czają się pod drzwiami :p

Gość gość
Do lazienki dla inwalidow a jesli zajeta to do damskiej. Wiadomo ile syfu jest w publicznych toaletach. Nie puscilabym samego do meskiej. Malo to zbokow?

Gość gość
No spoko, ale nie bardzo rozumiem co daje wchodzenie z dzieckiem jak kible sa brudne, w sensie ze są brudne wiec nosicie dziecko na rękach rozpinacie rozporek, myjecie im raczki, trzymacie nad muszla? Tak zapobiegacie zetknięciu z brudem?

Gość gość
A jak sięga do muszli? A jak chce kupę to jak? Siada? To okropne. Obrzydliwe. Dla mnie to za małe dziecko, na samodzielne chodzenie do toalety. Pomijam już że może tam spotkać jakiegoś zboka.

Gość gość
Co ta zbok , pomyslalyscie , ze moze sie w toalecie zatrzasnac ? Moj syn wcale nie maly mial ok 7 lat byl w toalecie dla facetow a ja czekalam pod drzwiami.. czekalam I czekalam I czekalam.. Az w koncu weszlam I..? Zatrzask w drzwiach sie zepsul, mlody nie mogl otworzyc I wolal o pomoc, juz plakal , bo sie wystraszyl... Grala cudowna swiateczna muzyczka , naprawde nic nie bylo slychac! Ja tez nie moglam tych drzwi otworzyc , musialm go tak zaryczanego zostawic I biec po pomoc do obslugi.. Teraz kozysta wylacznie z toalet dla inwalidow lub matek z dziecmi.

Gość gość
Ja bym brała do damskiej i tak robie z moim 3,5 latkiem. Pilnuję, żeby nie dotykał tej obrzydliwej deski i pomagam mu. Nie lubię takich miejsc brr. Potem pilnuje, żeby dokładnie umył łapki.

ja mam 4 latka i zawsze z nim wchodze i mówię ze ma nic nie dotykac, bo pewnie jak bym go pusciła samego ty by reke do muszli włozył

Gość gość
Idzie ze mną do damskiej toalety, ma niespełna 4 lata, w męskiej toalecie chce siusiać do pisuaru (jak chodzi z tatą) i nie wiem czy mogłabym go zostawić i na pewno by poszedł na muszlę. A nie będę przecież stała w otwartych drzwiach i patrzyła jak sobie radzi... jak chce kupę zrobić mogę mu też papier podłożyć żeby nie siadał bezpośrednio na muszli i przypilnować żeby porządnie umył ręce, podnieść go do umywalki bo normalnie jest po prostu za wysoko dla niego żeby nabrać mydła, puścić wodę... Ma niewiele ponad metr wzrostu. Raz mu pozwoliłam iść samemu, w muzeum, ale były wszędzie takie podesty dla maluchów, mógł skorzystać z pisuaru, umywalki były osobno więc też mogłam już w drzwiach patrzeć jak ręce myje. Jak jest toaleta dla niepełnosprawnych/rodziców z dziećmi to najchętniej z takiej korzystam, jak nie ma- to z damskiej. A już zawsze wchodzę z nim i go pilnuję w restauracjach, bo często na mieście muszę korzystać z uprzejmośc***ersonelu i wchodzić do takiej toalety jaka się pierwsza trafi. Wstyd by mi było wtedy jakikolwiek bałagan zostawić.

Gość gość
Jak dlugo nie wraca to sprawdzasz. A tak lepiej jak sam do męskiej chodzi. Tam duzo chłopów to ktoś zareaguje na zboka, Boże a jak sie zalatwiaja w szkole? Wozna ich wysadza? I papierek podklada ma deske?